Kırklareli Masa Tenisi takımı finalden döndü

Kırklareli Masa Tenisi takımı finalden döndü

Eskişehir Porsuk Spor Salonu’nda 30 Nisan–03 Mayıs 2009 tarihlerinde yapılan Masa Tenisi Gençler Türkiye Şampiyonası, ilimiz için bir yandan hüzün taşırken bir yandan da, gurur kaynağı oldu. İlimiz temsilcileri şampiyonada tarihi bir şansı elinden kaçırdı.

Kırklareli, Bursa ile birlikte Türkiye Şampiyonası'na 3 bayan takımı götüren tek takım olmayı başardı. Ve bu takımlarımız ilimizi oldukça iyi bir şekilde temsil etti. Gençlikspor A takımı Türkiye 6.sı oldu. Yarı final maçına kadar oldukça iyi giden takımımız, rakibinin bünyesinde milli sporcuları olmasına karşın çok büyük bir direnç gösterdi ve maçı maalesef 3 - 2 kaybetti. Çiftlerde Damla - Büşra ikilisi şanssız bir kura sonucu ilk 16’da Türkiye Şampiyonu olan çifte; Aslı - Kevser’e 3 - 1 yenildiler, ancak oyunları ve uyumlarıyla rakibin ve antrenörünün dahi beğenisini topladılar.

Ferdilerde ise erkekler pek başarılı olamazken, bayanlar ilk turları rahat geçtiler. Ana tabloya yaklaşıldıkça oyuncularımız zorlandılar ve takımlar maçların verdiği yorgunlukla ve şanssız kuralar sonucu elendiler. Ancak minikler kategorisindeki oyuncumuz Damla, Gençler'de ilk 32 ye girdi. Ve kura avantajını ana tabloda çok iyi değerlendirerek; rakiplerini de çok üst düzeydeki maçlarla yenerek ilk 8’e kadar geldi.

Finale gidebilecek yolda çok önemli bir yerde bulunan Damla’nın rakibi Yıldızlar milli takım oyuncusu ve Türkiye'nin en iyilerinden olarak gösterilen Pınar Şen’di. Damla ilk 8’e girme maçını kazandıktan hemen sonra 4 setlik bir maça girdi. Maça çok iyi başlayan damla setlerde 2 - 0 öne geçti. Pınar bir set alarak durumu 2 - 1’e getirdi. Damla yine iyi bir oyunla ve daha etkili servislerle 3 - 1 öne geçti. Artık maçı almaya çok yaklaşmıştık ve maç sayısına gelmiştik. Maç 3 - 1 4. set sayılar 10 - 6 lehimizeydi. 4 kez üst üste maç sayısı atacaktık. 10 - 7 ve 10 - 8 den sonra antrenörümüz molayı aldı, ancak Damla 2 sayıdan sonra aşırı stres yaparak üstünlüğünü koruyamadı ve bu setin, sonrasında da maçı 4 - 3 verdi.

Ve bu maçtan sonra Turnuvayı Türkiye 5.si olarak tamamladı. Minikler kategorisinde oynayan bir oyuncunun Gençlerde Türkiye 5.si olması mükemmel bir sonuç, ancak temsilcimiz bu sonuçla finali kaçırdı. Damla' nın rakibi Pınar damlayı geçtikten sonra diğer rakibini de eledi ve Türkiye 2.nciliğini kazandı.

Artık tüm Türkiye Masa Tenisi Camiası Kırklareli’nin adını ezberledi ve ilimizin Masa Tenisi’nde bir marka olduğunu kabul ederek takdirlerini sunmaya başladı. Özellikle Minikler kategorisindeki bir oyuncunun Gençlerdeki bu başarısından sonra Ilimiz Antrenörü Soner Polat salonda bulunan tüm antrenörlerin yoğun ilgi ve tebriklerini kabul ederken, Federasyon yetkilileri tarafından da ayrıca tebrik edildi. Milli takım antrenörü, Süper Lig ve  Milli Sporcu aynı zamanda ilimiz antrenörü Soner Polat’ın antrenörlük kursundan Hocası Türkan Sabırlı, minik oyuncumuzun oyun zekasına ve tekniğine hayran kaldığını özellikle antrenörümüz Soner Polat’ı tebrik ederek dile getirdi. Polat oyuncu ile ilgili olarak; “Bu oyuncunun Gençler kategorisinde daha 7 yılı var. Bu da sporcumuz Damla Üzel’in bir gün mutlaka ilimize Şampiyon olarak geleceğinin habercisidir. Ilimizde sporu sevenlerin bu gurura destek olmaları da çok önemli. Bizler tüm spor severleri, bu oyuncuları izleyerek destek vermelerini istiyor ve de bekliyoruz” dedi.