Kırklareli Merkez Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi'nden "Yıl Sonu Sergisi"

Kırklareli Merkez Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi'nden 'Yıl Sonu Sergisi'

Kırklareli Merkez Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi tarafından dün öğleden sonra okul yararına “Yıl Sonu Sergisi” adı altında bir kermes düzenlendi. Saat 14.00’da açılışı yapılan kermes okulun spor salonunda yapıldı. Kermese Kırklareli Valisi H. Avni Coş’un eşi Aylin Coş, Il Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Kalkan, Kırklareli Merkez Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi Okul Müdürü Hayati Çapa, Müdür Baş Yardımcısı Zeynep Şener Pehlivan ve müdür yardımcıları çok sayıda öğretmen, öğrenci, veli ve ilimiz halkından da vatandaşlar katıldı.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Tekstil Teknoloji, Giyim Üretim Teknolojisi, El Sanatları Teknolojisi, Yiyecek Içecek Hizmetleri gibi bölümlerin öğrencilerinin derslerde yapmış oldukları ürünlerin sergilendiği kermeste, okul yararına satış da yapıldı. Öğrencilerin el emeklerinin değerlendirmesi amacıyla da yapılan kermes, tüm yıl boyunca sarfedilen çabanın en güzel örneğini oluşturdu.

Öğrencilerin kendi yaptıkları işleri tanıtırken duydukları mutluluk da gözlerinden okunuyordu. Kırklareli Merkez Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi bu doğrultudagençlere meslek alanında kaliteli iş eğitimi kazandırdığını yapılan kermes sayesinde de gösterdi.

 

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile Tekstil Teknolojisi ve Hazır Giyim bölümü öğrencilerinin hazırladığı birbirinden güzel oyuncaklar, nakış, boyama, el işleri, kıyafetler ve satışa sunulmak üzere maharetli eller tarafından yapılmış hamur işleri kermeste masaların üzerindeki yerini aldı.

11. ve 12. sınıf Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümü öğrencilerinin yapmış oldukları “Benim Dünyam” isimli proje de kermeste sergilenenler arasında dikkat çekti. Il’de birinci, bölgede ise üçüncü olan bu proje ile öğrencilerin başarısı herkesle paylaşıldı.

Kırklarelililerin beğenisine sunulduğu birbirinden şık giyim ürünleri ve ev yapımı gıdalarla büyük ilgi gören kermeste Aylin Coş’ta sergilenen ürünleri tek tek gezerek öğretmenlerden yapım teknikleri hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin el emeği göz nuru yaptığı işleri çok beğendiğini de ifade eden Aylin Coş, öğretmenleri yetiştirdikleri başarılı öğrencilerden dolayı tebrik etti.

Kermes sonunda Kırklareli Valisi H. Avni Coş’un eşi Aylin Coş, Il Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Kalkan, Kırklareli Merkez Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi Okul Müdürü Hayati Çapa, Müdür Baş Yardımcısı Zeynep Şener Pehlivan, öğretmenler okul öğrencilerinin yaptığı servisle kermes ürünlerinin tadına baktılar. Hoşsohbet içersinde geçen yemekte Aylin Coş’a Okul Müdürü Hayati Çapa günün anısına bir hediye takdim etti.