Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in Çocuk Hakları Günü ile ilgili mesajı

Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in Çocuk Hakları Günü ile ilgili mesajı

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü ile ilgili bir mesaj yayımladı. Mesajında sağlıklı bir toplumun; bedensel, ruhsal ve sosyal yönden sağlıklı bireylerden oluştuğunu kaydeden Dibek, şunları söyledi:

“Bireylerin tüm yönleriyle sağlıklı olabilmesi, çocukların çok yönlü gelişimine ve eğitimine önem vermek ve kaynak ayırmakla mümkündür. Yatırımların en etkilisi çocuklar için yapılan yatırımdır. Her yönden sağlıklı yetişmiş bir çocuk gelecekte; üretici, çok yönlü düşünebilen, yaratıcı, bilimsel problem çözme gücü yüksek, etkili iletişim kurabilen, kendisi ve çevresiyle barış içinde yaşayabilen, kendisini geliştirmiş mutlu bir yetişkin, hak ve sorumluluklarını bilen nitelikli bir yurttaş olacaktır. Sağlıklı yetişmiş çocuk değer yaratmaya adaydır. Sağlıksız ve nitelikli eğitimden yoksun çocuk, toplumun mutsuzluk kaynağıdır ve gelişmesini önleyecek en önemli faktördür. Gelecek çocuklarındır. Çocuklar ne kadar iyi eğitilir, ne kadar sağlıklı kılınırlarsa, toplumumuz gelecekte o kadar güçlü olur.

Çocuklarımızın eğitimine, bedensel, ruhsal ve toplumsal bakımdan sağlıklı olmalarına önem vermeliyiz. Dünya Çocuk Hakları Günü, çocuklarımızın yetiştirilmesinin önemi, onların haklarının korunması ve onlara daha güzel bir yaşam sunulması gereklerini bir kez daha hatırlamamız geren önemli bir gündür.

 Çocukların her yönden sağlıklı yetişmelerini sağlamak, onların haklarını ortaya koymak üzere oluşturulan Çocuk Hakları Sözleşmesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 20 Kasım 1989 yılında kabul edilmiştir.

 Türkiye’nin de 1990 yılında imzaladığı sözleşme, bugün 191 ülke tarafından kabul edilmiştir. Bu duygularla geleceğimizin güvencesi sevgili çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları  Gününü kutlar, sevgilerimi sunarım.”