Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü 2008'in brifingini verdi

Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü 2008'in brifingini verdi

Kırklareli Il Milli Eğitim Müdürlüğü, 2008’in değerlendirmesini ve 2009’un planlarını sunduğu bir toplantı yaparak, konuları, uzman ve eğitimci kişilerle değerlendirdi.

‘Il Milli Eğitim Müdürlüğü Danışma Kurulu Toplantısı’ dün saat 15:30’da Il Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşti.      

Toplantıya başta Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit olmak üzere; Il Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasin Özdil, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Buzol, Türkiye Iş Kurumu Kırklareli Il Müdürü Hasan Aksoy, Il Sağlık Müdürü Vekili Mehmet Bilgin, Il Milli Eğitim Ilköğretim Müfettişleri Başkanı Mine Yıldırım, Babaeski Ilçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Çakıcı, Kofçaz Ilçe Milli Eğitim Müdürü Cahit Akın, K.Ü. Teknik Eğitim Fakültesi Öğr. Görevlileri Erdal Üstün ve Alper Bideci, Il Genel Meclisi Üyesi Ferhat Okumuş, Yol-Iş Sendikası Temsilcisi Recep Pöke, Eğitim-Sen Temsilcisi Suat Çetin, K.eli Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Cevat Akar ve Ayfer Karakuş, öğrenci velilerinden Esra Mağıltaş ve Aygün Çiftlik, öğrencilerinden Özge Okumuş ve Gülçin Albayrak, Hamdi Helvacıoğlu I.Ö.O. öğretmenlerinden N. Kemal Aldemir ve Osman Toy, öğrenci velilerinden Ahmet Özel, Uğur Uğurlu ve çok sayıda eğitimci katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, 2008 yılında birçok olumlu gelişme ve faaliyet gerçekleştirdiklerini belirtti. M.E.B’nın emriyle AR-GE birimleri oluşturduklarını ve hizmet içi eğitime yoğunlaşarak önemli adımlar attıklarını söyleyen Ecevit, yeniden düzenlenen toplantı salonunda, birçok seminer verdiklerini de kaydetti.

Ecevit ayrıca, 2008 yılı içerisinde kitap okuma kampanyasının başlatılarak, % 50’nin üzerinde başarı sağladıklarını ifade etti. Hayırsever vatandaşların bağışları ve bakanlığın verdiği ödeneklerle beraber 150 derslik yapıldığını anlatan Ecevit, Iğneada’daki 12 derslikli okulun açıldığını, L.Burgaz Kurtuluş Köyü’ne I.Ö.O. yapıldığını, TOBB Lisesi’nin spor salonunun bitttiğini ve 2. dönemde faaliyete geçeceğini ve özel idare kaynaklı yapılacak olan derslik ihalelerinin çalışmalarının sürdüğünden bahsetti. Kırklareli öğrencilerinin Türkiye genelindeki sınavlarda üst sıralarda yer aldığını belirten Ecevit, velilerin bu başarıda büyük payı olduğunu söyleyerek hepsine teşekkür etti.

Ecevit’in konuşmasının ardından 2008’in genel değerlendirilmesinin yapıldığı bir brifing verildi. Slaytlar eşliğinde, Kırklareli’deki eğitim çalışmaları ve yapılan faaliyetler anlatıldı, sayısal veriler grafikler eşliğinde sunuldu. 333.256 nüfuslu Kırklareli’nin 56.508 öğrenciye sahip olduğu, Kırklareli’deki öğrenim sisteminin %65’inin ilköğretim, %29’unun ortaöğretim ve %6’sının okulöncesi eğitimden oluştuğu anlatıldı. Kırklareli genelinde 202 okul ve kurumunun bulunduğu söylenirken, %50 oranında genel ortaöğretimin ve %50 oranında da mesleki ortaöğretimin gerçekleştiği belirtildi.

Slaytlar eşliğinde devam eden toplantıda, hizmet içi eğitim, AB sınırötesi projeleri, toplum memnuniyeti anket verileri, bütçe ve yatırımlar açıklandı.

KTSO Başkanı Buzol; “M.E.M. ve K.Ü. işbirliği ilimize çok şey katacaktır”

2009’a yönelik değerlendirmelerin yapılması için kürsüye tekrar gelen Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, taslak planlardan bahsetti ve katılımcıların sorularını yanıtladı. Katılımcılardan ilk olarak söz alan Il Genel Meclisi Üyesi Ferhat Okumuş, eğitimle ilgili yapılabilecek ve yapılması gerekli önerilerde bulundu. Daha sonra söz alan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Buzol, Il Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırklareli Üniversitesi işbirliğinin Kırklareli’ne çok şeyler katacağını söyledi. Ara eleman yetiştirimi ve mesleki eğitime daha çok önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Buzol, bu sayede piyasadaki teknik eleman açığının da giderileceğini dile getirdi.

Katılımcılar arasındaki öğrencilerin de görüşlerinin alındığı toplantı, Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit’in öneri ve sorulara getirdiği açıklamalarla sona erdi.