Kırklareli Müftülüğü'nden Türk Tasavvuf Musikisi ziyafeti

Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimizin dünyaya gelişi kutlamaları kapsamında Kırklareli İl Müftlüğü'nün organizasyonu ile Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Tasavvuf Musikisi Erkek Korusu bir konser verdi.

Kırklareli İl Müftülüğü tarafından Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimizin dünyaya gelişleri dolayısıyla kutlanmakta olan “Kutlu Doğum Haftası” kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinlikler çerçevesinde 16 Nisan 2009 Perşembe günü saat 20.30’da Kırklareli Kültür Merkezi’nde Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Tasavvuf Musikisi Erkek Korosu tarafından bir konser verildi.
Kırklareli Vali Yardımcısı İ. Hakkı Çınarsoy, Diyanet İşleri Başkanlığı Müfettişleri Rafet Ecer, Latif Akça,  İl Müftüsü İsa Saim, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri ve vatandaşlar Türk Tasavvuf Musikisi ziyafeti için Kırklareli Kültür Merkezi’ne geldiler.
Kırklareli Müftülüğü Şube Müdürü Ali Çelik’in sunuculuğunu yaptığı program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kırklareli İl Müftüsü İsa Saim yaptığı açılış konuşmasında musikinin İslam dininde her zaman yer aldığını ve Peygamber efendimizin de buna önem verdiğini kaydetti. Bundan 1400 küsur yıl evvel özellikle Kurban Bayram Namazı’nın camiler yerine sahralarda kılındıktan sonra, kurbanların kesilip hep birlikte pişirildikten sonra yenildiğini belirten Saim, daha sonra herkesin ilahiler ve musiki eşliğinde bayramı kutladığını belirtti.
Yapılan konuşmanın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Tasavvuf Musikisi Erkek Korusu tarafından Segah Makamı, Hüzzam Makamı, Hüseyni Makamı ve Uşşak Makamı’nda toplam 18 İlahi ve Kaside okundu.
Şefliği Ömer Faruk Güney’in yaptığı Koro’da Saz Ekibi’nde; Tambur’da Hüseyin Yüner, Viyola’da Aydın Özden, Kemençe’de Şener Dinçer, Ud’da Mithat Çömlekçi, Kanun’da Özgür Yakınlar, Ney’de Ahmet Bilen, Ritm Sazlar’da Hakan Acar, Mustafa Akbaş, Halil Uğur Kutlu yer aldı.
Türkiye’nin dört bir tarafından gelen kişilerden oluşan Ses Ekibi’nde ise; Karabük’ten Kahraman Taşçı, Recep Bilgiç, Trabzon’dan Naci Bülbül, Kütahya’dan Aziz Ataseven, Kastamonu’dan Hakan Karakuş, İzmir’den Ahmet İnce, Giresun’dan Muhammed Küçük, Bolu’dan Birol Karakaya, Fatih Esen, Ordu’dan Mehmet Sarıkaya, Çorum’dan Hasan Çakmak, İstanbul’dan Savaş Yücesoy ve Muzaffer Çelikendaze yer aldı. (s)