Kırklareli nasıl büyüyecek?

Kırklareli nasıl büyüyecek?

 Kırklareli Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında alınan kararlar bizlere bir kez daha gösterdi ki; Kırklareli, yapılaşma ve imar konusunda, Belediye’nin tutumu neticesinde hiçbir ilerleme kaydedemiyor. Imar Müdürlüğü’nün bilgi ve donanım eksikliği, ilimizin adeta kapalı bir çember içerisinde kilitli kalmasına neden oluyor.

Peki bu gidişatla   Kırklareli nasıl büyüyecek?

3 Temmuz Cuma günü gerçekleşen Belediye Meclis toplantısında, Karakaş Mahallesi, Sırtbağlar mevkiinde 3194 sayılı İmar kanununun 18. madde uygulaması yapılma talebi, daha sonraki toplantılarda görüşülmek üzere ertelendi. Geçiştirilen bu önemli gündem maddeleri ile şehrimizin ve bu şehirde yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyeti kat be kat artıyor.

Kırklareli Belediyesi Imar Müdürlüğü’nün donanım azlığı, teknik alt yapıyı hazırlıyamaması ve zamanın aleyhte kullanılmasından ötürü büyük zorluklarla mücadele etmek zorunda kalan vatandaşların mağduriyeti ise işin en ciddi boyutunu oluşturuyor.

Pınar Mahallesi’ndeki keşmekeşten, Dereköy Yolu’na kadar; çözümsüz dosyalar Imar Müdürlüğü’nün raflarında tozlanırken, deneyim imkanı olmadığından teknik elemanlar da eli kolu bağlı bir şekilde oturuyor.

Kentleşme konusunda yaşanan bu olumsuzluklar, çok acı bir gerçeği de gözler önüne seriyor; Kırklareli yerinde sayıyor. Büyümeye ve gelişmeye açık ilimiz, yaşananlarla adeta yerinden kıpırdayamıyor. Şehir dışına doğru kentleşme adımları atılarak büyümek varken, sadece kendi içerisinde yaşadığı değişikliklerle bir yerlere varmaya çalışan Kırklareli’de, özellikle Imar konusunda ciddi adımlar atılmalı.

Elini, kolunu bağlayan Imar Müdürlüğü personeli, elleri kolları bağlı vatandaş için hiçbir şey yapmıyor. Hal böyle olunca ilimiz kaçak yapılaşmaya adeta Belediye tarafından teşvik ediliyor. 

Uzun bir süredir; Pınar Mahallesi’nde yaşanan problemler de, Imar Müdürlüğü’nün, çözmesi gereken sorunların başında geliyor. 3 Temmuz Cuma günü gerçekleşen Belediye Meclis toplantısının “Dilek ve Temenniler” bölümünde Mimar Fahrettin Üstündağ tarafından bir kez daha gündeme getirilen konu, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın; “Bu tür uygulamalarda, üç buçuk yıl gibi bir süre gayet normaldir” cevabı ile geçiştirildi.   Kırklareli Belediyesi Imar Müdürü’nün ve Müdürlüğe bağlı personelin bilgisizliği, yaşanan tutarsızlıklar ve bu durumdan kaynaklanan olumsuz sonuçlar dolayısıyla, şehrimizin büyüyememesi vatandaşı huzursuz ve tedirgin ederken, mağdur kısım da; artık Imar Müdürlüğü’nün somut adımlar atması konusunda him fikir olduklarını beyan ediyorlar.