Kırklareli'nde 13 bin kişi okuma yazma bilmiyor

Kırklareli Mili Eğitim Müdürlüğü ve Kırklareli Halk Eğitim Müdürlüğü'nün açmış olduğu ve tüm yıl hafta içi her gün devam eden okuma-yazma kursları yoğun bir şekilde devam ediyor.

 

 

HABER MERKEZİ

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Okuma yazma kurslarının bütün sene boyunca devam ediyor. Her yaştan vatandaşın katılabileceği kurs 2 kademeden oluşuyor. 1. kademe hiç okuma yazma bilmeyenler 90 saat ders görüp okuryazarlık belgesi alıyor. 2. Kademedeki kurs 180 saat ders olup okumaya yazması olan kişileri kapsıyor. Bu kişilere 5. sınıfı okumuş gibi kabul ediliyor ve 6. sınıfa devam ediyorlar. Kursa katılan öğrencilerin bütün kırtasiye masrafları da okul aile birliğinde karşılanıp,  onlara ise sadece hevesli olup okuma yazmayı öğrenme kaldığı hiçbir maddi giderlerinin olmadıyor. Kırklareli’nde yaklaşık 13 bin kişinin okuma yazma bilmediğinin tespit edildiği belirtilirken, bu kişilerin de kurslara kazandırılmaya çalışıldığı belirtildi.

Okuma- yazma kursuna katıla,  yaşları oldukça büyük vatandaşlar da Okuma- Yazma kurslarından oldukça memnun.
Kursa katılan Mehmet Sıdık Güneş;” Burada okuma yazma öğrenip diploma alacağım için çok mutluyum. Allah devletimizden razı olsun, benim yaşım 36 ve buradayım bunun herkese örnek olmasını diliyorum ve okumanın gerçekten yaşının olmadığını bilsinler ve saklanmadan kursa başvursunlar” dedi.
Diğer bir öğrenci Ahmet Darcanlı da; ” Ben 39 yaşındayım ve bu yaştan sonra ilk defa okul diploması alacağım için çok mutluyum okuma-yazma bilmeyen herkes katılmalıdır” dedi.
*Oğlumu Kayıda geldim ben kayıt oldum       
Okuma-yazma kursunun bayan öğrencisi 38 yaşında olan İlknur Duplacı; ” Buraya oğlumu kayıt ettirmeye gelmiştim ve burada bende kursa kayıt oldum bu yaştan sonra okuma yazma öğrenmek çok güzel bir duygu gerçekten. Buradaki öğretmenlerimizde çok iyi bir şekilde anlatıp bizlere öğretiyorlar onlara da çok teşekkür ediyor ve devletimizin bize sağlamış olduğu güzel imkan içinde çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi. (ek)