Kırklareli'nde 4 ayda 150 işyeri açılırken 3 işyeri kapandı

Kırklareli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün kayıtlarına göre 2009 yılı içerisindeki geçen 4 ay içerisinde yaklaşık 150 işyeri açılırken 3 işyeri kapandı.

Kırklareli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün kayıtlarına göre 2009 yılı içerisindeki geçen 4 ay itibari ile yaklaşık 150 işyeri açıldığı görülürken 3 işyerinin de resmi olarak kapatıldığı görülüyor. Kapanan işyeri sayısının gerçeği yansıtmadığını belirten Kırklareli Belediyesi Zabıta Müdürü Uğur Tuncan; “Şuan bizde bulunan kayıtlarda 150 tane işyeri açma ruhsatının alındığı gözüküyor. Bunun yanı sıra ruhsatını resmi olarak iptal ettiren 3 işyeri var. Kapanan işyeri sayısı ilimizde 3 değil fakat esnafımız Vergi Dairesi’ne işyerini kapattığını bildirdikten sonra tamamen bağlantısının koptuğunu düşünüyor. Vergi Dairesi’ne iş yerini kapattığını bildiren kişilerin oradan aldıkları belge ile Belediyemize gelerek ruhsatlarını iptal ettirmeleri gerekiyor. Bizden kaydını sildirmeyen esnafımızın suyu, çevre temizliği gibi ödemeleri devam ediyor” dedi.

*Yaklaşık 5 bin işyeri var ama 8500 gözüküyor

Kırklareli’nde belediyeye işyeri kapatma olaylarının çoğunun bildirilmediğinin üzerinde duran Zabıta Müdürü Uğur Tuncan; “Şu anki kayıtlarımıza göre Kırklareli’nde 8 bin 500 işyeri açık gözüküyor. Fakat bu rakam gerçeği yansıtmıyor. Belediyeden ruhsat iptali istenmemesi nedeni ile bugün yaklaşık 5 bin olarak tahmin ettiğimiz işyeri sayısı 8 bin 500 gözüküyor. Önümüzdeki günlerde bunun çalışmasını yaparak ilimizde kaç işyeri bulunduğunun kesin tespiti yapacağız” şeklinde konuştu.(yy)