Kırklareli'nde 55 bin öğrenci karnelerini aldı

Kırklareli genelinde 55 bin 711 öğrenci 2008-2009 eğitim-öğretim yılının 1. dönem karnelerini aldı.

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2008-2009 eğitim-öğretim yılı 1. dönem karne töreni düzenledi. Kırklareli Doğan Işıkalp İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasin Özdil ve veliler katıldı. Tören öncesi okulun anasınıfı ve uygulama salonu hizmete açıldı. Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Açılış konuşması yapan Okul Müdürü Cevdet Kocaman okul binasının 2008 yılı içerisinde çok büyük bir değişim yaşayarak eğitim-öğretim için çok daha elverişli hale getirildiğini belirterek gerçekleşen değişiklikte İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit’in çok büyük katkısının olduğunu da kaydetti. Okul Müdürü Kocaman vizyonlarının değişime ayak uydurmak değil, değişimin kendisi olmak olduğunu da dile getirdi.

“Başarısız öğrencileri eleştirmeyin”

Okul müdürü Kocamanın ardından konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, başarısız öğrencilerin üzerine gidilmemesi gerektiğini belirterek; “Başarısız ve karnesinde zayıfı olan öğrencileri eleştirmeyelim. Onları başarılı olabileceklerine inandıralım. Göreceksiniz ki ikinci dönem çok daha başarılı olacaklardır. Öğrencilerimize boş zamanlarda kitap okuma alışkanlığı kazandırmalıyız. Bu alışkanlık kazandırılana kadar da kitap okuyup okumadıklarını sık sık kontrol etmeliyiz. Kitap okuma alışkanlığının ardından başarı gelecektir” dedi.
Konuşmaların ardından okulun ana sınıfı öğrencileri şiirlerini okudular ve oyunlarını sergilediler. Anasınıfı öğrencilerinin gösterileri izleyen herkesin beğenisini topladı. Daha sonra öğrencilerin karneleri İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasin Özdil tarafından verildi. Birinci sınıf öğrencileri ise ilk karnelerini İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit tarafından almanın sevincini yaşadılar. Törenin ardından öğrenci velilerinin hazırlamış olduğu ikramlar konuklara sunuldu.(ay)