Kırklareli'nde bağcılık kursu açılıyor

Kırklareli'nde bağcılık kursu açılıyor

Kırklareli’nin özellikle geçmişte yer alan bağcılıkla ilgili ilişkisi son yıllarda tekrar popülaritesi artan bir hal aldı. Bu kapsamda ilimizde bağcılık kursu açılacağı bildirildi.

Tarım Il Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Kırklareli’nin tarihte bağ şehri olarak anılması, son yıllarda sofralık tüketimin yanında şarapçılık sektörünün gelişmesi, ayrıca buraya özgü hardaliye içeceğinin ulusal pazara aday olması dolayısıyla bağcılık kursunun verileceği bildirildi.

Açıklamanın devamında Kırklareli’ndeki üreticilerin ve diğer sektör girişimcilerinin ilgileri ve yatırımları nedeniyle bağcılığın Kırklareli’nin tarımı içerisinde önemli bir gelişme gösterdiği ifade edilerek, “Gelişmenin ivme kazanması, bağcılığa yeni başlayacak üreticiler ve halihazırdaki üreticilerin teknik bilgilerinin geliştirilmesi, ilimiz genç nüfusunun karlı bir yatırım olan bağcılık sektörüne özendirilmesi ve bağcılık alanında yatırım yapmak isteyen girişimcilerin doğru yönlendirilmesi amacıyla, Müdürlüğümüz ve Işkur Il Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde Ocak ve Şubat aylarını kapsayan Bağcılık konulu bir kurs düzenlenecektir.” denildi.

Bağcılık kursuna katılmak isteyen üreticilerin 25 Ocak tarihine kadar Tarım Il Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekiyor. Kurs konuları ve saatleri ise şöyle belirtildi: Üzüm bağı kurma-20 saat, Bağların bakımı (toprak işleme, sulama, gübreleme, budama)-40 saat, Bağ hastalıkları ve zararlılarıyla mücadele-20 saat, Hasat ve Pazarlama-20 saat, Toplam 100 saat.