"Kırklareli'nde bir ilki gerçekleştirmek istiyorum"

29 Mart'ta yapılacak olan Yerel seçimlerde siyasi partilerde olduğu gibi Muhtarlık Adaylıklarında da hareketlenmeler başladı. Kırklareli'nde ilk Bayan Muhtar olmak için Esra Mağıltaş Karakaş Mahallesi'nden Adaylığını açıkladı.


29 Mart’ta yapılacak olan Yerel seçimlerde siyasi partilerde olduğu gibi Muhtarlık Adaylıklarında da hareketlenmeler başladı. Kırklareli merkez içlenen en büyük mahallesi olan Karakaş Mahallesi’ne Muhtar olmak için Adaylığını açıklayan Esra Mağıltaş tarihte ilk olmak istediğini dile getirdi.
Mahalle sakinlerinin istekleri doğrultusunda görev yapacağını dile getiren Mağıltaş şunları kayrdetti:
“1970 Kırklareli merkez ilçe doğumluyum. Atatürk Lsesi mezunuyum Evli ve 1 kız çocuğu annesiyim. Halen Atatürk Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanlığı görevinde bulunuyorum. Eşim Şener Mağıltaş’ta merkez ilçede Serbest Muhasebecilik yapıyor. Eski Başaksporlu Tahtabacak Tahir Zinet’in kızıyım.
Muhtarlık benim hayalimdi. Ev işlerini nasıl yapıyorsam, mahalle işlerini de öyle yürüteceğime eminim. Muhtar olursam halkın isteklerini yerine getireceğime inanıyorum. Bana güvenip oy verenlerin bu güvenlerini boşa çıkartmayacağım. Kırklareli’nde bayan olarak seçilirsem eğer bu bir ilk olacak. Bu yüzdende özellikle bayanların desteklerini bekliyorum. Ben bu ilki başarmak istiyorum. Başarılı olmayı çok seviyorum.
Seçim süreci boyunca tek tek kapı kapı dolaşıp mahalle sakinlerimizin isteklerini alacağım. Bu istekler doğrultusunda mahallem için ne gerekiyorsa yapacağım. Çevremde bulunanlar benim almış olduğum bu kararı olumlu buluyorlar ve konuştuklarımın yüzde 80’ini bana destek verdiklerini söylüyorlar. Tüm bayanları böyle bir yarış içerisinde olmaya davet ediyorum. Bu medeni cesareti göstermelerini istiyorum. Ayrıca aday olacak olan tüm arkadaşlara da başarılar diliyorum.” (s)