Kırklareli'nde bir ilki Kofçaz yaptı

Kırklareli'nin Kofçaz ilçesinde, iş makineleri operatörlük kursu açılarak, Kırklareli'nde bir ilk yapıldı. Kursların 1 grup kursiyerlerinin sertifikaları ise hafta sonu yapılan törenle verildi.

30 Temmuz 2008 tarihinde 5795 sayılı kanunun 4. Maddesinde yapılan değişiklikle Karayolları Trafik Kanunun 42. Maddesinde “İş Makineleri Operatörlük Kursları” açma yetkisi Milli Eğitim Bakanlığına verildi. 15 Eylül 2008 tarihindeki Milli Eğitim Bakanlığının İş Makineleri Operatörlük Kursları İle İlgili Esasların 2. maddesinin a bendine göre Yaygın Eğitim Kurumları olan Halk Eğitimi Merkezlerine doğrudan herhangi bir kurumla işbirliği yapmaksızın bu kursları açabilme yetkisi verilmişti.
Bu doğrultuda, Kırklareli’nde ilk defa "İş Makineleri (Dozer) ve İş Makineleri (Ekskavatör) Operatörlük Kursları" Kofçaz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılmıştı. Bu kursların 1 grubunun sertifika töreni, hafta sonu Kofçaz Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlendi.
Sertifika törenine Kofçaz Kaymakamı Cengiz Ayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, Kofçaz Belediye Başkanı Nihat Öztürk, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Ünsal, İl Milli Eğitim Teftiş Kurulu Başkanı Mine Yıldırım, ilçe kurum amirleri ve Kofçaz Halkı katıldı.
15 – 26 Aralık tarihleri arasında istihdama yönelik olarak 1. Gurup İş Makineleri Operatörlük Kursları açıldığını belirten Kofçaz Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Lütfü Yalçın, bu kurslarda aynı kursiyerlerin hem Dozer hem de Ekskavatör Operatörlük derslerine katıldıklarını belirtti.
Kursiyerlerin iş başvuruları için çok önemli bir avantaj elde ettiklerinin altını çizen Yalçın;
"İş Makineleri (Dozer) ve İş Makineleri (Ekskavatör) Operatörlük Kursları" 2. Gurubu 05 Ocak 2009 - 16 Ocak 2009 tarihleri arasında yapılarak tamamlanmıştır. 19 Ocak Pazartesi günü değerlendirme sınavları yapılacaktır. "İş Makineleri (Dozer) ve İş Makineleri (Ekskavatör) Operatörlük Kursları" 3. Gurubu 26 Ocak 2009 - 6 Şubat 2009 tarihleri arasında yapılacaktır.” Şeklinde konuştu. (mc)