Kırklareli'nde bu hafta hava durumu nasıl olacak?

Kırklareli'nde bu hafta hava durumu nasıl olacak?

Tüm yurdu etkisi altına alan yağışlı hava, bilindiği üzere geçtiğimiz hafta birçok bölgede sel baskınlarının meydana gelmesine neden oldu. Istanbul, Silivri ve Tekirdağ’da ciddi hasarlara ve can kayıplarına neden olan sel, ilimiz Kırklareli’nde su baskınları şeklinde kendini gösterdi. Tarihi binaların duvarlarının yıkılmasına, fiziki yapıdan ötürü bazı mahallelerdeki evlerin bodrumlarını su basmasına ve kimi yolların ızgaraların taşmasıyla su içinde kalmasına sebep olan yağış, haftasonu da ilimizi terketmedi.

Uzmanların sürekli olarak uyardığı vatandaşlar, kendi çaplarında tedbirlerini alırken, yetkililer de gerekli tespit çalışmalarını başlatmış durumdalar. Konunun uzmanları ise var güçleriyle en doğru bilgileri aktarabilmek için uğraşıyor.

Şimdi, en merak edilen sorulardan bir tanesi, Kırklareli’nde hava durumunun nasıl olacağı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden aldığımız verilere göre ilimizde hava Perşembe gününe kadar parçalı bulutlu olacak. Güneşin kendisini tekrar göstereceği havanın sıcaklığı ise, bugün ve yarın en yüksek 26, en düşük 15 olarak gözüküyor.

Sıcaklıkların önemli bir değişim göstermediği ilimizde bu hafta yağış gözükmüyor.