Kırklareli'nde çocuğu olmayan ailelere "Tüp bebek müjdesi" verildi

Kırklareli'nde çocuğu olmayan ailelere 'Tüp bebek müjdesi' verildi

Kırklareli İl Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürlüğü’nün katkılarıyla Halk Eğitim Merkezi salonunda dün saat 14:00 da “Tüp Bebek” konulu semineri yapıldı. Semineri Brüksel Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi tarafından düzenlendi.

Seminerin açılışında  tüp bebek ve Brüksel Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi hakkındaslayt göstersi yer aldı. Slayt gösterisi akabinde ise Konuşmacı olarak Prof. Dr. Yücel Karaman tüp bebek yöntemi hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler sundu.

 Karaman ”Kırklareli Belediyesi’ne, Kırklareli Halkına katılımlarından dolayı teşekkür ederim.

Bugüne kadar kısırlık konusu hakkında araştırmalarda bulunduk. Her 6 çiftten birinin sorunudur. Bugün 100 çiftten bize başvuranların çoğunu çocuk sahibi yaptık. Eskiden 90-95 yıllarında 100 çiftten 15’i çocuk sahibi oluyordu.

 Şimdi ise teknolojinin sahesinde büyük başarılara ulaştık.” dedi. Ayrıca seminere Brüksel Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi Başhekimi Kubilay Emekli Istanbul IVF koordinatörü Zehra Özendik, Hastane Laboratuar sorumlusu Fatih Avcı soruları cevaplamak üzere katılımda bulundu. Halkla Ilişkiler sorumluları Salih Ateş, Yasin Şahin, Özkan Vatansever ücretsiz muayene için başvuruda bulunanların isimleri kaydettiler.

Başta 20 kişinin muayenesinin yapılacağı açıklanan seminere bütün başvuranların muayenesinin yapılmasına karar verildi.

Panel Tüp bebek konusunda aileleri bilinçlendirmek amacıyla katılımcıların soru ve cevaplarıyla sona erdi. Panele çevre köylerden de katılım gerçekleşirken ilgi yoğun oldu.