Kırklareli'nde Haziran ayında 30 bin araç kontrolden geçti

Kırklareli'nde Haziran ayında 30 bin araç kontrolden geçti

Kırklareli Valiliği Basın ve Halkla Ilişkiler Müdürlüğü tarafından Kırklareli’nin Haziran ayındaki genel trafik durumuna yönelik bir açıklama yapıldı. Açıklamada; trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Valiliğin gözetim ve denetiminde Emniyet Müdürlüğü ve Il Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekipleri tarafından, 2009 yılı Haziran ayı içerisinde toplam 30.463 aracın kontrol edildiği ve bunlardan kusurlu bulunan 2.341 araca 354.964,00 TL para cezası tatbik edildiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verildi:
“Haziran ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı 130 sürücü mahkemeye sevk edilmiş, 281 araç trafikten men edilmiş, 86 sürücünün ehliyetine el konulmuştur. Alınan tüm bu etkin önlemlere rağmen; trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2009 yılı Haziran ayı içerisinde Kırklareli sınırlarında toplam; 45 maddi hasarlı, 41 yaralamalı olmak üzere toplam 86 trafik kazası meydana gelmiştir.
Bu kazalarda toplam 284.400,00 TL’lik maddi hasar oluşmuş, 72 vatandaşımız yaralanmıştır. Meydana gelen bu kazalarda can kaybının olmaması sevindirici olmuştur.
Valiliğimizce ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirlerin arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürüleceği, trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 no'lu Polis ve Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususları vatandaşlarımızın bilgisine sunulur.”