Kırklareli'nde ilk defa "Kırklareli Yöre Yemekleri Kursu" açıldı

Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Kırklareli'nde ilk defa açılan 'Kırklareli Yöre Yemekleri Kursu'na 13'ü erkek, 6'sı bayan olmak üzere toplam 19 kişi katıldı.

Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Kırklareli’nde ilk defa açılan “Kırklareli Yöre Yemekleri Kursu 20 Nisan 2009 Pazartesi gününden itibaren Kırklareli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde başlatıldı.
Kursun açılışına katılan Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Ozan Demiralp, Kırklareli Halk Eğitim Merkezi olarak halkımıza yönelik olarak ilk defa böyle bir kursu açtıklarını belirterek, talepler doğrultusunda bu türden ve daha değişik kursları da açmaya devam edeceklerini belirterek kursa katılanlara başarılar diledi.
Kursu Öğretmenliği’ni yapacak olan Usta Öğretici İrfan İşlek’te kursla ilgili olarak şu bilgileri verdi:
“Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Kırklareli’nde ilk defa açılan bu kursumuza 13’ü erkek, 6’sı bayan olmak üzere toplam 19 kursiyerimiz katılıyor. 20 Nisan 2009 Pazartesi günü başlayan kursumuz 3 hafta sonunda 45 ders saati olarak 11 Mayıs 2009 Pazartesi günü sona erecek.
Kursumuzda Çalışma Ortamının Hazırlanması, Kırklareli Yöre Yemekleri ve Yiyecekleri Saklama ana başlıklarını işleyeceğiz. Yapacağımız kursumuzu tamamladığımız zaman; kursumuza katılanlar Kırklareli yöresinde yapılan İşkembe Çorbası, Süt Çorbası, Umaç, Tarhana Çorbası, Borani, Tarla Yemeği, Kağıt Kebabı, Kapama, Tas Kebabı, Bıldırcın Kebabı, Tavşan Tandır, Kuskus, Pirinç Pilavı, Erişte, Pırasa ve Isırgan Böreği, Kaçamak, Ciğer Sarması, Cizleme (Akıtma) hazırlayabilecekler. Kursumuzun sonunda katılanlara sınav yapacağız. Yapılacak olan bu sınavda 100 üzerinden 45 puan alanlara Belge verilecek.” (s)