Kırklareli'nde kapalı köy yolu bulunmuyor

Kırklareli'nde geçtiğimiz Cuma günü ve akşamı yağan kar sonrasında yetkililer il genelinde herhangi bir köy yolu ile karayolunun trafiğe kapanmadığını belirttiler.

Kırklareli merkez ilçe uzun yıllardan sonra geçtiğimiz hafta sonunda yağan yoğun kar ile soğuk havanın etkisi altında bir haftasonu geçirdi. Yağan yoğun kar yağışı ve karla karışık yağmurun ardından başta şehir merkezi olmak üzere çevre karayolu ve köy yollarında yer yer buzlanmalar yaşandı. Buzlanan mevkilerde araç sürücüleri zaman zaman tehlikeli anlar yaşadılar.
Yoğun kar yağışı sonrasında meydana gelen buzlanmalara rağmen Kırklareli İl genelindeki karayolu ile köy yollarında herhangi bir trafik aksamasının meydana gelmediği belirtildi. Ancak Dereköy Köyü ile Demirköy İlçesi istikametine gidecek olan araç sürücüleri her ihtimale karşı araçlarının tekerleklerine zincir takmayı da ihmal etmedi.
Yetkililer her an göreve hazır vaziyette nöbetçi ekiplerin bekletildiğini buzlanmanın meydana geldiği bazı karayolları ile köy yollarında tuzlama çalışmalarının aralıklarla yapıldığını ifade ettiler. Araç sürücülerini uyaran yetkilimler her ihtimale karşı buzlanmanın olduğu bölgelerde araç sürücülerinin dikkatli araç kullanmalarını tavsiye ederken, araçlarının tekerleklerine de uygun görülen mevkilerde zincir takmaları gerektiğini ifade ettiler. (s)