Kırklareli'nde kurulması istenen dört baz istasyonunda keşif yapıldı

Kırklareli'nde kurulması istenen dört baz istasyonunda keşif yapıldı

Ilimizde kurulması istenen dört adet baz istasyonu için dün Kırklareli Adliyesinde görevli hakim Ömür Akın, Sakarya Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümünden Profesör Osman Çerezci, Sakarya Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisi Şuayb Yener ve Ahmet Yahya Teşneli tarafından keşif yapıldı. Saat 15.00’da ilk olarak Bademlik Mahallesi Waldorf Caddesi 385. sokakta yapımı tamamlanan fakat ihtiyatı tedbir kararı ile durdurulan baz istasyonuna gidildi.

Keşif sırasında Bademlik Mahallesi Muhtarı Gürsel Yılmaz ve bilirkişi heyeti de yerinde hazır bulundular.

Hakim ve Sakarya Üniversitesinde görevli Profesör ve mühendisler tarafından yapılan icelemelerin ardından yine Bademlik Mahallesi’nde yaklaşık iki yıldır Memduh Kaya isimli mahallelinin evinin bahçesine yapılması istenen fakat mahalle sakinlerinin gösterdiği tepkiler ile yapımı durdurulan yer incelendi. Yapılan incelemeler sırasında Bademlik Mahallesi Muhtarı Gürsel Yılmaz baz istasyonlarının yapılacağı yerler ile ilgili olarak görevli heyete bilgiler verdi. Vatandaşlar Bademlik Mahallesi’nde baz istasyonu yapılmasına büyük tepki gösterdiklerini belirten Yılmaz “Mahallemizde çok sayıda Ilköğretim ve Lise var. Okullarımız baz istasyonu kurulacak olan yerlere çok yakın. Biz bu yüzden endişeliyiz. Baz istasyonlarının insan sağlığına zararlı olduğunu televizyonlardan ve gazetelerden görüyoruz.” dedi.

Bademlik Mahallesinde yapılan incelemelerin ardından görevli heyet Karakaş Mahallesi Bayındırlık Lojmanları arkasında bulunan baz istasyonu ve yine Karakaş Mahallesi Belediye binası karşısında bulunan baz istasyonlarında keşiflerini gerçekleştirdiler. Yapılan keşifler neticesinde alınacak olan kararların 22 Ekim tarihinde mahkemede karara bağlanacağı öğrenildi.

Bademlik Mahallesi Muhtarı Gürsel Yılmaz baz istasyonları ile ilgili basın açıklaması yaptı

Kırklareli Bademlik Mahallesi Muhtarı Gürsel Yılmaz “Mahallemize kurulma aşamasında olan baz istasyonu konusunu mahalle halkımızın baskısı ve direnci ile yargıya taşıdık. Adaletin er geç halkımızın lehine tecelli edeceğine inanıyoruz. Şehirlerdeki yerleşim yerlerinde mantar gibi çoğalan baz istasyonlarının radyasyon yaydığı kanser riski yarattığı aşıkardır. Büyüklerimiz sigara yasağı koyacağına etrafına bakıp insanoğluna zararlı olduğu anlaşılan baz istasyonlarının şehir dışına çıkması için tedbir alınamaz mı?

aha önce bazı illerde belediye meclis kararı ile altı ay süre verip, baz istasyonlarının şehir dışına çıkması için karar alınmıştı. Aynı kararı Kırklareli Belediye Meclisi’nden Kırklareli halkı olarak bekliyoruz.” dedi.

Kırklareli Adliyesinde görevli hakim, heyet ve Sakarya Üniversitesinde görevli profesör ve mühendisler tarafından yapılan keşiflerin sonucu 22 Ekim tarihinde mahkemede görüşülerek karara bağlanacak.