Kırklareli'nde okullarda alınan tedbirler etkisini gösterdi

Vatandaşlar Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından merkez ilçede bulunan 13 okulun etrafında alınan tedbirler sonucunda okullarda artık üzücü olaylar yaşanmamasından memnun.


Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan Okullarda Güvenli Eğitimin Sağlanmasına Yönelik Çalışmalar Projesi kapsamında Kırklareli il merkezinde 2008/2009 Eğitim ve Öğretim Yılı başından itibaren Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından önem arz eden okullarda emniyet yetkilileri görevlendirildi. Bu yetkililerin okul yönetimi ile kurduğu sıcak ilişkiler ve diyaloglar zaman içerisinde etkisini gösterdi.
Anadolu Hotelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, TOBB Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Kırklareli Anadolu Lisesi, Ticaret Lisesi ve Atatürk Anadolu Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu, Ahmet Mithat İlköğretim Okulu, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, Kırkşehitler İlköğretim Okulu, Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu ve Ahmet Yener İlköğretim Okulu’nda  görevlendirilen emniyet yetkilileri, okul yetkilileri ile sürekli irtibat içinde olmaları sebebi ile okullarda meydana gelen olayları ve aksaklıkları rapor halinde ilgili birimlere iletiyorlar.
Bu birimler alması gereken tedbirleri anında yerine getirmek sureti ile problemleri kısa zamanda çözdü. Geçmiş yıllara oranla okullarda meydana gelen suç oranlarında yüzde 40’a yakın azalmalar oldu. Bu sebep ile vatandaşlar gerekli hassasiyeti gösteren emniyet yetkililerine teşekkür ediyorlar. (s)