Kırklareli'nde sahur vakti yine davul sesleri yankılanacak

Kırklareli'nde sahur vakti yine davul sesleri yankılanacak

Ramazan aylarının en renkli geleneklerinden biri olan davul, ilimizde bu sene de bizleri düşlerimizden uyandırarak sahura kaldırmaya devam edecek.

Yıllara dayanan bir geçmişi olan ramazan davulculuğu, bizleri tutacağımız oruçlara kaldırabilmek için tüm gayretiyle mücadele eden bir vasıta oldu hep. Teknoloji geliştikçe, zaman ilerledikçe, herşey değiştikçe bu hoş gelenekte maalesef birçok ilimizde kaybolmaya başladı. Ancak ramazan davulculuğu Kırklareli’nde hiç bir zaman kaybolmadı. Aksine her sene daha da kalite kulvarında yarışır hale geldi, belediye tarafından düzene sokuldu, koordine edildi.

Kırklareli Belediyesi geleneksel ramazan davulculuğunu resmi bir statüye kavuşturarak, hem bu konuya ne kadar önem gösterdiğini ispat etti, hem de bu geleneğin değişen zamana inat daha uzun yıllar Kırklareli’nde devam edeceğinin işaretini verdi.

Kırklareli Zabıta Müdürlüğü bir açıklama yaparak bu sene de Ramazan ayı boyunca, Ramazan davulu çalacak davulcularımıza ait isim listesini kamuoyuna aktardı ve davulcu kimlik kartının bir örneğini vatandaşlara sundu. Ramazan ayı dolayısıyla ilimiz merkezinde halkımızı sahur vaktine kaldırmak üzere görev yapacak olan Ramazan davulcularının kimliklerini onaylama süreci tamamlanırken, 2008 yılında Ramazan davulcularına kimlik kartları verilmiş her yıl onaylatmaları gereği aktarılmıştı.      

Ayrıca verilen bilgilere göre, sadece Karahıdır Mahallesi Muhtarlığı’nın talebi ile bu mahalledeki davul çalacak kişilerin yenilendiği; diğer 11 mahallede 2008 yılında çalan kişilerin görevlerine devam edeceği, ramazan ayı boyunca görevli davulcunun 04.00’te davul çalmaya başlayacağı, apartman ve sitelerin içlerine girip davul çalınmayacağı ve Ramazan ayı süresince geçen yıl olduğu gibi kimlik kartı olmayan davulculara itibar edilmemesi, her türlü şikayetin Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü’ne bildirilmesi gerektiği bildirildi.

Işte Kırklareli’nin 12 mahallesinde davul çalacak olan asil ve yedek listeler

Akalar: Irfan Karadağ-Bülent Boyacı (Asil), Levent Boyacı (Yedek)

Bademlik: Şadi Itik (Asil), Adil Itik-Müslüm Gönültaş (Yedek)

Cumhuriyet: Özkan Hünerli (Asil)

Demirtaş: Ihsan Tokmakçı (Asil), Taner Kandemir (Yedek)

Doğu: Kani Peri (Asil), Mehmet Peri (Yedek)

Istasyon: Ali Fırça (Asil), Halit Fırça (Yedek)

Karakaş: Nazmi Bakkaç (Asil), Erdoğan Bakkaç-Hüseyin Bakkaç-Mustafa Acay (Yedek)

Karahıdır: Mecit Avcıoğlu (Asil), Sadri Turan (Yedek)

Karacaibrahim: Muzaffer Itik (Asil), Hüseyin Itik-Yılmaz Demirören (Yedek)

Kocahıdır: Sabri Taşçı-Yüksel Unat (Asil), Hüseyin Saççı-Güray Izgi (Yedek)

Pınar: Osman Kolay (Asil), Seçkin Ihnalı (Yedek)

Yayla: Farzi Karadağ (Asil), Engin Kısa-Recep Aktop (Yedek)