Kırklareli'nde şarap üretim tesisi yapımı meclisten geçti

Lüleburgaz İlçesi Hamitabat Köyünde açılması planlanan yüksek kalite şarap üretim tesisi yapımı Kırklareli İl Genel meclisi'nden onay aldı.

Kırklareli İl Genel Meclisi Mart ayının 2. birleşimini dün Kırklareli İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirdi. İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Aykanat Başkanlığında açılan birleşimde Başkan Aykanat mazereti olduğu gerekçesi ile Başkanlığı İl Genel Meclisi Başkan Vekili İbrahim Tezan’a bıraktı. İbrahim Tezan da mazereti olduğu gerekçesi ile Başkanlığı Mustafa Altıntaşı’na bıraktı. Yoklama ve geçen birleşime ait tutanağın okunmasının ardından gündemin 3. maddesine geçildi. Gündemde yer alan Kırklareli ili Lüleburgaz ilçesi Hamitabat Köyü Düzlük mevkiinde A Bağcılık Şarapçılık Tarım Ürünleri Üretim Pazarlama İthalat İhracat Sanayi Turizm ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yüksek katle şarap üretim tesisi kurulması amacı ile hazırlanan rapor okundu. Raporun okunmasının ardından AK Parti ve CHP Grup başkanları tesisisin açılmasını onaylayacaklarını ve birkaç kişiye de olsa iş imkanı sağlanabilinecek olmasından dolayı memnun olduklarını belirttiler. Daha sonra yapılan oylama ile tesis oybirliği ile meclisten geçmiş oldu.
3. maddenin görüşülmesinin ardından 4. maddede yer alan Vize ilçesi Kışlacık köyü Hamidiye yolu mevkiinde Mümin Taşkan tarafından açılması planlanan Akaryakıt Satış İstasyonu Tesisi için hazırlanan rapor meclise sunuldu. Rapor okunmasının ardından görüşülerek oylamaya sunuldu. Yapılan oylama sonucu teklif oy birliği ile kabul edildi.
Bir sonraki birleşimin bugün saat 10.30’da yapılmasına karar verildi.(ay)