Kırklareli'nde sözleşmeli öğretmenliğe büyük talep var

Kırklareli'nde sözleşmeli öğretmenliğe büyük talep var

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 15800 öğretmen atanacağına ilişkin açıklamasının ardından, ülke çapında büyük bir kesim bu konuya yönelik gelişmeleri takip etmeye başladı. Ilimiz Kırklareli’nde de hem kadrolu, hem sözleşmeli ve hem de okul öncesi alanı için usta öğreticiliğine büyük ölçüde talep olduğu bilgisi edinildi. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacına yönelik olarak yapılacak atamalarla ilk olarak 4500 öğretmen alınacak.

2009-2 atama döneminin ihtiyacını karşılamak için yapılan bu işlemde; 170’i açıktan atama, 100’ü kurumlar arası atama, 30’u milli sporculardan sınavsız olarak Beden Eğitimi alanına olmak üzere toplam 4800 kadrolu öğretmen ataması; 11000 sözleşmeli öğretmen görevlendirmesi, ayrıca okul öncesi alanında da 17000 kadrosuz usta öğretici görevlendirmesi yapılacak.

2009-2 atama dönemi için elektronik ortamda alınacak başvurular, 31 Ağustos tarihinde başlayarak 11 Eylül tarihinde sona erecek.

Başvuruların ardından atamalar 14 Eylül Pazartesi günü yine bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek.

Kırklareli’nde de bu kapsamda kontejan dahilinde ihtiyaç duyulan alanlar tespit edilerek dün ‘Kontenjan Modülü’ adı altında tamamlandı. Il merkezinde söz konusu atamalara yönelik yoğun bir talep olduğu da gelen bilgiler arasında.

Mili Eğitim Bakanlığı, kontenjan modülünün oluşumunda kamuoyuna daha önce de duyurulmuş olan okul öncesi öğretmenliği alanında yaklaşık 8000 öğretmen alınacağına ilişkin açıklamasının, tüm illerdeki Milli Eğitim Müdülüklerince dikkate alınmasını bir kez daha hatırlattı.

Belirlenen alanlarda istihdam edilecek eğitim kurumları, daha önce sisteme yansıtılan ve ek özür durumuna bağlı yer değiştirmelerde tercih edilmeyenlerden, yeterli sayıda eğitim kurumu bulunması halinde, yine illerdeki belirlenen alanlara göre bakanlıkça tespit edilerek, Kontenjan Modülüne yansıtılacak ve aday öğretmenlerin tercihlerine sunulacak.