Kırklareli'nde tanıtım filmi sesleri gün geçtikçe yükseliyor

Kırklareli'nde tanıtım filmi sesleri gün geçtikçe yükseliyor

Otoriteler tarafından yıllardır, turizm potansiyeli bakımından en umut veren iller arasında gösterilen güzel İlimiz Kırklareli, yetersiz tanıtım sebebi ile çok bilinmeyenli denklemleri çözülmemiş durumda. Kıyıköy, Iğneada, Dupnisa Mağarası ve benzeri gibi bir çok doğal güzelliği bünyesinde barındıran ilimizde, bir çok aydın görüş ise Kırklareli’nin tanıtım filminin çekilmesi gerektiğini dile getiriyor.

Ulusal anlamda bacasız Sanayi olarak adlandırılan Turizm konusunda, Kırklareli’deki çok büyük potansiyelin yıllardır görmezden gelindiğinin altını çizen eski TRT Kırklareli Muhabiri ve Kırklareli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürleri’nden Ergin Dayanç, Kırklareli’de tanıtımdan yana yıllardır hiç bir somut adım atılmadığını belirtti.

Kırklareli tanıtım filminin çekilmesinin ekonomik yönden katkı sağlanacağının altını çizen Dayanç, Turizm sektörünün tıpkı Domino taşlarını benzetilmesi gerektiğini söyledi.

Tanıtım filmi ile yapılabileceğinin altını çizen Dayanç, yaptığı çarpıcı açıklamalarla Kırklareli’nin turizm potansiyeline ayna tuttu. İlimizdeki Turizm potansiyelinin artması için yıllar boyunca çalıştığını dile getiren Ergin Dayanç, şunları kaydetti; ”Şu anda Bacasız Sanayi olarak gösterilen Turizm, Kırklareli’nin kalkınması için en büyük alternatiflerden birisidir. Ekonomik yönden Kırklareli’ne en büyük katkıyı hiç şüphesiz ki Turizm potansiyeli yapacaktır. Kırklareli’nin kalkınması için tanıtım filmi şart. Biraz olsun ilimizin tanınabilmesi için Kırklareli Valiliği’nin bu konuda somut adımlar atması gerekiyor.

Kırklareli tanıtım filminin çekilmesi yıllar önce de gündeme gelmişti. Ama bir türlü nasip olmamıştı. Ben Turizm sektörünü Domino taşlarına benzetiyorum. Nasıl Domino taşlarında birini devirince diğerleri de sırasıyla devriliyorsa, aynı şekilde Kırklareli’deki Turizm sektörü de tanıtım filminin yapılması ile canlanacaktır. Bu yapılacak profesyonel Kırklareli Tanıtım filmi, yurdun dört bir köşesine dağıtıldığında ve büyük turizm şirketlerine ulaştırıldığında, Kırklareli’de yerli turist patlaması yaşanacağını düşünüyorum.

Bu sebeple de herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekiyor. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali komitesinde yıllarca yer aldım. Benim için Kırklareli’nin tanıtımı herşeyden önce gelir. Şimdilerde ayağımdaki rahatsızlık sebebi ile pek dolaşamıyorum. Kırklareli tanıtım filminin çekilmesi ile Turizm alt yapısının da beraberinde geleceğini düşünüyorum. Gerekli tanıtımlar yapıldığı müddetçe Tur şirketlerinin ilk rotalarından birisinin Kırklareli olacağından eminim. Dupnisa Mağarası, Iğneada ve Kıyıköy’ün yanı sıra Kırklareli’nin peyniri, köftesi ve hardaliyesi tanıtım filminde yer almalıdır.

Yeni görevine başlayan Sayın Valimiz Cengiz Aydoğdu’nun da Kırklareli tanıtım filmi üzerinde duracağına inancım tamdır. Unutulmaması gereken en önemli konulardan birisi de Kırklareli’nin ekonomisini güçlendirecek en büyük alternatifin turizm olduğudur.” dedi.