Kırklareli'nde tiyatro sezonu "Bu da Benim Ailem" ile başladı

Kırklareli'nde tiyatro sezonu 'Bu da Benim Ailem' ile başladı

Kırklarelililer yeni sezonun ilk tiyatro oyununu geçtiğimiz Salı akşamı yoğun bir katılımla seyretti. Ramço Organizasyon tarafından ilimize getirtilen “Bu da Benim Ailem” adlı oyun, yaklaşık iki saat süren muhteşem bir performansla izleyicileri kahkahalara boğdu.

Fabrikatör Selim Soy’un, eşi Süeda Soy ile 32 yıllık evliliğinde geldiği noktayı ve Süeda’nın doktor olan oğlunu evlendirme çabasını, esprili bir dille, günümüz sosyal hayatına atıfta bulunan mizahi diyaloglarla ele alan oyunda; Yeşilçam’da da boy göstermiş ve TV’de “Olacak O Kadar” programında çok uzun süre rol alan, yılların eskitemediği usta oyuncu Metin Serezli, “Avrupa Yakası” dizisinden tanıdığımız Suna Keskin, “Şehnaz Tango” ve “Tatlı Kaçıklar” dizisinden tanıdığımız Oya Inci, “Ağır Roman” ve “Mum Kokulu Kadınlar” gibi sinema filmlerinde rol almış Hülya Karakaş, Tarkan’ın Hüp şarkısının klibiyle üne kavuşan Sinemis Candemir, “Gümüş”, “Ferhunda Hanımlar” gibi dizilerden tanığımız ve son olarak geçtiğimiz haftalarda gösterime giren “Çıngıraklı Top” isimli sinema filminde de oynamış olan Soydan Soydaş rol alıyor. Sandberg & Firner’in yazdığı, Hale Kuntay’ın Türkçe’ye çevirdiği, Nedim Saban’ın da uyarlayarak yönettiği oyunun dekorunda Zuhal Soy’un, kostümlerinde ise Esin Arıcan’ın imzası var. Oyunun konusu ise şöyle:

“Oldukça zengin bir fabrikatör olan Selim Soy (Metin Serezli) iyi kazanmakta, ancak yoğun iş temposu sebebiyle eve sürekli geç gelmektedir. Eve geldiğinde ise karısından beklediği ilgiyi göremeyen Selim’in mutsuzluğu giderek artmaktadır. Selim’in eşi Süeda ise tüm gün, komşularının, çevresindekilerin evliliklerindeki olumsuzluklara çareler aramakta, ama farkında olmadan kendi evliliğini hep geri plana atmaktadır. Takıntı derecesinde temizlik hastası olan Süeda’nın kendisiyle ilgilenmediğinden oldukça şikayetçi olan Selim, o akşam eve yine geç gelmiş ve karnı da çok acıkmıştır. Süeda onun eve geç gelmesini bahane ederek, akşam yemeğini apartmanın kapıcısına verdiğini söylemiş ve Selim oldukça sinirlenmiştir. Kendi evinde bir esir muamelesi gördüğünü söyleyen Selim, en keyif aldığı puroyu bile yıllardır banyoda içmek zorunda kalmaktadır. Süeda ise tüm bunlar bir yana, aynı zamanda kadın doğum uzmanı olan doktor oğlunun (Soydan Soydaş) evlenmesini ve bir torun sahibi olmayı istemektedir. Evlenmeye niyeti olmayan doktor oğlan ise, bu nedenle ailesini görmeye seyrek aralıklarla gelmektedir.

Birgün Süeda’nın en yakın arkadaşı (Hülya Karakaş), onun oğlunu evlendirme çabasını bildiğinden ötürü, kendince bir plan yaparak bunu Süeda’ya anlatır. Plana göre o akşam eve apartmana yeni taşınmış olan komşusu (Oya Inci) ve kızları Aybüke’yi (Sinemis Candemir) oturmaya çağırırlar. Herşey ayarlanır. Gece oturmaya gelen komşu alkolü fazla kaçırınca Selim’le yakınlaşır, bu da Süeda’yı çileden çıkarır. Ancak ilginç bir gelişmeyle, doktor misafirliğe gelen kıza aşık olmuştur. Gecenin ilerleyen saatlerinde Süeda’nın kıskançlıkları sebebiyle misafirlerle başlayan kavga, Aybüke’nin boşanmış ve çocuk sahibi olmasının öğrenilmesiyle daha da büyür ve misafirler hemen evden ayrılır. Daha sonra Süeda ve Selim arasındaki tartışma sonucunda da Selim dayanamayarak evi terkeder. Günler ilerledikçe Selim ve Süeda birbirlerinden kopamayacaklarını anlar ve Selim bir bahaneyle eve geri döner. Aybüke’nin telefonlarına neden çıkmadığını merak eden doktor da, evlerinde rastladığı kıza onu sevdiğini söyleyerek beraberliklerini başlatır. Süeda, Selim’in eve dönmesinin sevinciyle artık herşeyin farklı olacağını anlatmaya başlar ancak, evdeki takıntılarını tekrar hayata geçirmekte de geç kalmaz.”

Yaklaşık 2 saat süren oyunda oldukça başarılı bir performans sergileyen oyuncular, oyun sonunda ayakta alkışlandılar.

Kırklarelililer de, sezonun bu ilk oyunundan kahkaha ve keyifle ayrılarak yeni bir oyunun beklentisi içine girmeye ve Ramço organizasyonun yeni faaliyetlerini şimdiden merak etmeye başladılar.