Kırklareli'ndeki MOBESE çalışmalarında sona yaklaşıldı

Kırklareli'ndeki MOBESE çalışmalarında sona yaklaşıldı

İlk adımı 4 Haziran 2008 tarihindeki İl Genel Meclisi toplantısında atılan MOBESE sistemi çalışmalarında artık sona yaklaşıldı.

Kırklareli eski valisi Hüseyin Avni Coş’un direktifleriyle başlayan ve yine onun talimatıyla Il Genel Meclisi ve Belediye Meclisi’nden ödenek sağlanan MOBESE’lerin ihalesi yapılmış ve altyapı çalışmalarına başlanmıştı. Geçtiğimiz ay direkleri dikilen kameraların son günlerde ise montajı ve elektronik bağlantıları yapılmaya başlandı.       

Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu’nun koordinesinde devam eden çalışmalar Emniyet Müdürlüğü binasında belirlenen bir yerde de eş zamanlı olarak yönetim merkezinin kurulma çalışmalarıyla devam ediyor.

MOBESE’lerin kurulum çalışmaları teknik servis elemanları tarafından son hızla sürerken, ilerleyen zamanlarda kamera sayısında artış olacağı da verilen bilgiler arasında. Şehrin muhtelif yerlerine, Vilayet Meydanı, Fevzi Çakmak Bulvarı, Cumhriyet Meydanı gibi işlek bölgelere; Festival Alanı gibi vatandaşların yoğunlukla tercih ettiği alanlara konulan MOBESE’lerle Kırklareli’nin güvenliği, profesyonel olarak izlenecek ve herhangi bir durumda mininum zaman kaybıyla olaylara müdahale edilebilecek.

Kırklareli’deki can ve mal güvenliğini en üst düzeye çıkaracak olan MOBESE’ler aynı zamanda Kırklareli’nin giriş ve çıkış noktalarına da yerleştiriliyor. Buradaki sistem sayesinde şehre giriş-çıkış yapan araçların plakaları kontrol edilecek. Vatandaşlar bu çalışmadan memnun olduklarını kaydederken, Il Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmalarını ve faaliyetlerini takdir ettiklerini belirttiler.