Kırklareli'ndeki yağış sebebiyle birçok evi su bastı

Kırklareli'ndeki yağış sebebiyle birçok evi su bastı

Pazar gecesinden itibaren ilimizde etkili olan sağanak yağış, dün de etkisini artırarak devam etti.

Kırklareli’deki yağış sonucunda Pınar Mahallesi ve Karakaş Mahallesi’nde 75 ev ve iş yerini su bastı. Evleri su basan birçok vatandaş belediyeye tepki gösterirken, bazı vatandaşlar ise durum karşısında gözyaşları içerisinde kaldılar.

Karakaş Mahallesi, Istasyon Caddesi ve Eriklice yolu ise, etkili yağışlar nedeniyle bir süre trafiğe kapandı. Cadde üzerindeki bazı araçlar, su birikintileri arasında mahsur kaldı.

Pınar Mahallesi Güler Sokak’ta tek başına yaşayan 47 yaşındaki felç hastası Muazzez Havancı, su basan evinden vatandaşların yardımı sayesinde kurtuldu.

Su basan evler kaçak yapı iddiası

Yağan yağışlar sonrasında belediyeye vatandaşların tepki göstermesi üzerine bir açıklama yapan Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, Pınar Mahallesi’ndeki evlerin su basmasının normal olduğunu söyleyerek, mahalledeki evlerin çoğunun ruhsatsız ve kaçak olduğunu ileri sürdü.

Pınar Mahallesi’ndeki bir çok evin dere yatağına yapılmasından dolayı bu tür sorunlarla karşılaşıldığını dile getiren Başkur, belediye ekiplerinin sabah saatlerinden itibaren çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.