Kırklareli'nden manzaralar

Kırklareli'nden manzaralar

İlimizde uzun yıllardır bir çözüm bulunamayan at arabaları, trafikte tehlike saçmaya devam ediyor. Hiç bir trafik kuralına uymamayı alışkanlık haline getirmiş, seyir halindeki araçları fazla derecede zor durumda bırakan, zaman zaman kazalara ve bu kazalar sonucu maddi hasarlara, hatta yaralanmalara neden olan at arabaları, gelişigüzel bir şekilde Kırklareli caddelerinde cirit atmaya devam ediyor.      

Araçların yanısıra, yayalar içinde büyük tehlike arz eden bu vasıtalar için ne yazıkki halen kalıcı bir çözüm bulunabilmiş değil.

Kırklareli Belediyesi’nin konusu olan at arabalarına birçok vatandaşın zannettiği gibi Emniyet Müdürlüğü müdahale edemiyor. Trafik polisleri ancak herhangi bir kaza vb. bir durum vuku bulduğunda yetkisini kullanarak gerekli işlemi yapıyor. Bunun dışındaki tüm sorumluluk belediyeye ait oluyor. Ancak Kırklareli Belediyesi halen bu olumsuzluğa kılını kıpırdatmış değil. Vatandaşların büyük tepki gösterdiği at arabaları, fotoğraftaki manzarada olduğu gibi cadde ve sokaklarda, kullanıcısının kendi insiyatifiyle kontrolsüz bir şekilde yer almaya devam ediyor.

Vatandaşlar, Avrupa kenti diye anılan Kırklareli’nde bu manzaraların daha ne kadar devam edeceğini merak ederken, birçok konuda Kırklarelililerin sorularına suskun kalmayı tercih eden belediyenin bu duruma daha ne kadar göz yumacağını merak ettiklerini söylediler. Vatandaşlar; “Kentimiz gelişeceğine olduğu yerde sayıyor. Kırklarelinin çehresine yönelik hiç büyük bir şehircilik düzenlemesi halen yapılamadı. Kapalı pazar yerinden ses yok. Yollar berbat durumda. Senelerdir Kırklareli’nin kanayan yarası olan at arabaları da, çözüm üretmeye yanaşmayan belediye yüzünden caddelerde yer alarak tehlike saçmaya, trafik kazalarına ve yaralanmalara yol açmaya devam edecek gibi gözüküyor.” dediler.

Bunun yanısıra bireysel olarak trafikte sıkıntı yaratan vatandaşlar da, sürücülerden büyük tepki görüyor. Elindeki demirden yapılma bir vasıtayla çeşitli malzemeleri toplayanlar, herşey normalmiş gibi caddelerde ve sokaklarda gezerek, araçların seyirini etkiliyor.

Fotoğrafın çekildiği esnada bu el arabasını taşıyan vatandaş, başka bir sürücünün park halinde olan ve yola çıkmaya hazırlanan aracına çarptı. Kısa bir şaşkınlık yaşayan araç sürücüsü de, ilk defa aracına bir yayanın çarpmış olmasının şokuyla, bir Avrupa kentinde yaşayıp yaşamadığını sorgulamaya başladı.