Kırklareli'ne atanan Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, kısa bir süre sonra görevine başlayacak

Kırklareli'ne atanan Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, kısa bir süre sonra görevine başlayacak

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK), Adli Yargı unvanlı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları hakkındaki Kararnamesiyle Gaziantep iline atanan Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci’nin yerine, Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl atandı.

4 yıldır Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüten Bülent Bingöl, Kırklareli’deki yeni görevine kısa bir süre sonra başlayacak. Bahra Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal ise Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl ve Edirne Cumhuriyet Savcılığına atanan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kobat’a Kilis’te bir veda yemeği düzenlendi.

Bingöl: “Kilis'ten buruk şekilde ayrılıyorum”

Başsavcı Bülent Bingöl, onuruna verilen veda yemeğinde yaptığı konuşmada, “Kilis'ten buruk şekilde ayrılıyorum. Kilis mutlaka hak ettiği konuma gelecektir. Dört yıl görev yaptığım Kilis'te güzel günler yaşadım. Kilis mümtaz bir vatan toprağı. Er-geç hak ettiği konuma gelecektir” diye konuştu.      

Kilis Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı da “Cumhuriyet Başsavcımız Bülent Bingöl Kırklareli'ne atandı. Biz memurlar gittiğimiz yere tam alışmışken, tayinimiz çıkar gideriz. Ülkenin tüm toprakları bizimdir. Türk bayrağı nerede dalgalanırsa orada seve seve görev yaparız. 4 kıymetli arkadaşımız ile Kilis'te başarıyla görev yapan sayın Bingöl de bir başka ilde görev yapmak için atandılar. Kendilerine yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Kilis Valisi ise Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl'ün 4 yıldan beri Kilis'te görev yaptığını belirterek, “Cumhuriyet Başsavcılığı görevi süresince vatandaşlarla iyi bir diyalog kurarak, devlet-millet kaynaşmasını gerçekleştirmiştir. Bizler memuriyet hayatında gittiğimiz yere ilk gidişimizde zorluk çekeriz, sonra da oraya alışırız. Tam kendimizi o şehirli hissetmeye başladığımız zaman tayin olur gideriz. Cumhuriyet Baş-savcısı Kilis'te birlik, beraberlik ve huzurun sağlanması için çalışarak başarılı olmuştur. Buraya gelenler bunu gösteriyor” dedi.