"Kırklareli'ne Bisiklet Yolu şart"

Kırklareli'nin Spor faaliyetleri açısından en tanınmış simalarından olan 'Bisikletli Dede' lakaplı 70'lik delikanlı Herkes İçin Spor (HES) İl Temsilcisi İsmail Tırpancı Kırklareli'ne Bisiklet Yolu istiyor.

Kırklareli’nde sportif faaliyetler denince akla gelen ilk isimlerden olan Herkes İçin Spor (HES) İl Temsilcisi İsmail Tırpancı, 10 yıldan beridir Kırklareli’ne Bisiklet Yolu yapılmasını istemekten ağzında tüy bittiğini kaydediyor. Tırpancı Kırklareli içerisindeki seyahatlerini bisikleti ile yaptığı için zamanın İl Emniyet Müdürü Reşat Altaylı tarafından kendisine “Bisikletli Dede” isminin takılmasından da son derece memnun olduğunu söylüyor.
Tırpancı, Türkiye’nin Avrupa’ya kapısı olan bir İl konumundaki Kırklareli’nde 21. yüzyıla girilmesine rağmen halen Bisiklet Yolları’nın bulunmamasının icap duyulması gereken bir konu olduğunu belirtiyor. Sportif faaliyetlerde her zaman en ön saflarda yer alan 70’lik delikanlı defalarca gerek Valilere, gerek Belediye Başkanları’na ve gerekse konu ile ilgili olan kişilere bu isteklerini iletmesine rağmen bir sonuç alamamanın da üzüntüsünü yaşadığını ifade ediyor.
Çevre kirliliğinin önlenmesi bakımından da Bisiklet kullanmanın çok önemli olduğunu belirten Tırpancı, başta ABD olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde motorlu araçların yerine herkesin işlerine bisiklet ile gitmeye başladığı bir zamanda Türkiye’de halen her kaldırım kenarında onlarca araç durduğunu belirtiyor.
Kırklareli’nin de küçük bir yerleşim birimi olmasına rağmen herkesin en uç noktadan yürüyüş mesafesi ile 15 dakika olan yerlere dahi araçları ile gelerek hem trafik sıkışıklığı hem de çevre kirliliği meydana getirdiğini belirterek yetkililerin bir an evvel bunu önlemesini istiyor. (s)