"Kırklareli'ne dışarıdan köpek getiriyorlar"

'Kırklareli'ne dışarıdan köpek getiriyorlar'

Kırklareli Belediyesi, yaptığı açıklamada son beş yılda 700 sokak köpeğini kısırlaştırdığını kaydetti. Kırklareli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla Ilişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Belediye sınırları dışından Kırklareli'ne köpek getirilerek, boş arazilere bırakıldığı bunun da Kırklareli'nde sahipsiz köpek sayısını arttırdığı ileri sürüldü.

Açıklamada, ''Sorun, belediye sınırları dışında sokak hayvanlarıyla ilgili bir çalışma yapılmamasından ve kurumumuzun yetki sınırları dışında kısırlaştırılması ve aşılanması yapılmamış sokak hayvanlarının belediye sınırları içerisine bırakılmasından kaynaklanmaktadır.     

Son beş yılda belediye olarak 700 sokak köpeğini kısırlaştırdık'' denildi.

Sahipsiz köpekler konusunda diğer kamu kurum ve kuruluşlarının desteğine ihtiyaç duyulduğunun ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Şehrimize il dışından köpek gelişlerinin önlenmesi konusu kurumumuz yetkilerini aşmaktadır. Dolayısıyla sorunun dile getirildiği Il Hıfzıssıhha toplantılarında, katılımcı olan diğer kurumlardan sorunun çözümü için işbirliği talep etmekteyiz. Amacımız, ilimizin sorunu olan bu konuda, Il Hıfzıssıhha toplantılarına katılan kurumların, yetkimizi aşan konularda yardımını alarak soruna çözüm bulabilmek.''