Kırklareli'ne Fotoğrafçı akını

Kırklareli'ne Fotoğrafçı akını

Kırklareli, önümüzdeki Pazar günü çok sayıda amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısını ağırlamayı bekliyor. Lüleburgaz Amatör Fotoğrafçılar Derneği’(LAFOD)nin girişimleri ile Trakya genelinden ve Istanbul’dan katılması beklenen yaklaşık 20 fotoğraf sevdalısı gün içinde Kırklareli Merkez’deki tarihi ve turistik mekanların yanı sıra insanları, esnafları, süpürgeciler sitesini ve göze hoş gelen objeleri karelerine yansıtmayı planlıyor.  

Kırklareli Belediyesi’nin daveti üzerine 22 Şubat Pazar günü içinde etkinliğe katılacak fotoğrafçılar Kırklareli’ndeki günlük yaşamı ve tarihi turistik mekanları karelerine yansıtarak nitelikli çalışmalar yapması bekleniyor. Etkinliğin sona ermesinin ardından kısa bir süre sonra karelerin, fotoğraf sahiplerinden toplanarak sergileme yapılacağı belirtildi. Sergilenmesi beklenen 50- 60 fotoğrafın daha sonra Kırklareli Belediyesi’ne teslim edilerek Kırklareli’nin tanıtımında kullanılması hedefleniyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan LAFOD Başkanı Özcan Çeltikli; ”Kırklareli’ne her yıl belirli bir zamanda fotoğrafçı arkadaşlarla buluşup, gözümüze güzel gelen yerleri kareleriz. Bu yıl Kırklareli Belediyesi’nin de daveti üzerine önümüzdeki Pazar günü Kırklareli içinde bir gezi yaparak nitelikli bir çalışma ortaya çıkarmak istiyoruz. Amacımız Kırklareli’nde fotoğraf sanatının gelişmesi ve çekilecek bu fotoğraflarla Kırklareli’nin daha güzel tanıtımını yaptırmaktır.”dedi