"Kırklareli ne yapacağını biliyor"

"Kırklareli ne yapacağını biliyor"

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Kırklarelili esnaf, iş adamı ve müteşebbisin ilin kalkınması ve gelişmesi için atılması gereken adımların neler olduğunu bilerek yol aldığını ifade ederek, idare olarak kendilerine düşenin bundan sonraki süreçte oluşan sinerjiyi destekleyerek birlikte çalışmak olduğunu söyledi.

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, beraberindeki Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, Il Özel Idare Genel Sekreteri Raif Kelep ile birlikte Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası'nı (KTSO) ziyaret etti.

Vali Aydoğdu'nun ziyaretini memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Oda olarak Vali Aydoğdu ile çalışmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti. Çetintaş, "Sayın Valimizin Odamızın ziyaretinden dolayı Odamız ve şahsım adına memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Valimizin bu ikinci gelişi. Sayın Valimiz buraya geldiğinden beri gerek Kalkınma Ajansı gerekse Organize Sanayi Bölgesi olsun Kırklareli'nin sosyo-ekonomik birçok konusunda beraber oluyoruz. Kırklareli'ne geldiğinden beri yaptıkları için teşekkür ediyoruz. Oda olarak yanında ve arkasındayız" dedi. 

"Kırklarelili sanayici yolunu bulmuş,

Biz bulunan bu yolda birlikte çalışacağız"

KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş'ın ardından söz alan Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, ticaret ve sanayi odalarının, bulundukları illerin "kaptan köşkü ve motor dairesi" olduğunu belirterek, ilin iş hayatının yönlendirilmesinde "beyin" görevini üstelendiğini ve ilin vizyonunu belirlediğini kaydetti. Kırklareli Valisi olarak göreve başlayalı yaklaşık 6 ay geçtiğini belirten Vali Aydoğdu, kısa sürede bir gelişme sağlanamayacağının farkında olduğunu ancak elinden geldiği kadar Kırklareli'nin çalışma azmine eşlik etmeye çalıştığını kaydetti.

Vali Aydoğdu, şöyle konuştu:

"Elimden geldiği kadar burada çalışan, yaşayan görev yapan arkadaşların çalışma azmine ve hızına, müteşebbis heyecanına eşlik edebilirsem kendimi şanslı sayıyorum çünkü Kırklareli ne yapacağını biliyor.

Kendi yolunu tutmuş. Bize düşen Kırklareli'nde oluşan bu sinerjiyi buradaki teşebbüs heyecanını, ruhunu Ankara ile irtibatlandırmak. Genel bütçenin imkanlarını koordine etmek ve Kırklareli'nde görev yapan kamu kurumlarını, Kırklarelili esnafının, iş adamının, müteşebbisin heyecanına uygun bir şekilde çalıştırabilmek.

Burada idare olarak kendimizi başarılı sayıyoruz çünkü gayet net ve açık söylüyorum idarenin burada yol gösterebileceği, yapabileceği bir şey kalmamış.

Kırklarelili sanayici yolunu bulmuş. Biz bulunan bu yolda birlikte çalışacağız."