"Kırklareli'ni çağdaş ve Modern bir kent yaptık"

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan: 'Benim dönemimde Kırklareli kasaba görüntüsünden kurtularak, çağdaş ve modern bir görünüme kavuştu' dedi.


Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan dün saat 11.00’de makamında bir basın toplantısı düzenleyerek görevde bulunduğu süre içerisinde yaptığı hizmetleri değerlendirdi. Çağlayan; kendisinin göreve gelmeden evvel Kırklareli’nin kasaba görüntüsünde olduğunu belirterek Kırklareli’nin son yıllarda yapılan çalışmalar ile bu görünümden kurtularak modern ve çağdaş bir şehir halini aldığını ifade etti. 
* “Kırklareli Doğalgaz’a alışamadı”
Başkan Çağlayan Kırklareli’ni modern ve çağdaş bir kent haline getirmek için başlatılan Doğalgaz Çalışmaları’na Kırklareli halkının henüz alışamadığını ve bu nedenlede bir takım şikayetlerin olduğunu kaydederek şunları söyledi:
“Doğalgaz çalışmalarını yürüten şirket elemanlarının yanında sürekli olarak Belediyemizden görevlendirilen elemanlarda bulunuyor. Ancak buna rağmen yapılan kazılar esnasında bazen su borularında patlaklar oluşuyor. Bununda cevazını şirkete kesiyoruz. Yapılan çalışmalar kapsamında yollarda kesilmeler oluyor. Bu yolların asfalt olan kısımlarının tekrar yapılması bize ait iken parke taş döşeme işlemleri şirkete ait. Havaların iyi gitmesi halinde açılan bu yerler 1 ay içerisinde tekrardan eski haline getirilecek.
Ancak bu çalışmalara alışık olmayan vatandaşlarımızdan yollar konusunda sık sık şikayetler alıyoruz. Başka illerde açılan bu yolların kapatılması 2 yıl kadar sürüyor bizde ise kazılmasını müteakiben hemen kapatılıyor. Biraz bu konuda vatandaşlarımızda sabırlı olsun. Belediye olarak biz gerekenleri yapıyoruz”
* “Havamız ve suyumuz normal seviyelerde”
Kırklareli’nin havasına ve suyuna da değinen Başkan Çağlayan havada ve suda şimdilik sorun olmadığını belirterek şunları kaydetti:
“Kırklareli Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan ölçümlere göre ilimizde hava kirliliği normal seviyelerde gözüküyor. Biraz kükürt oranında fazlalık olabilir. Bu durumda Trakya’dan çıkartılan kömürlerin bazılarının kükürt oranını fazla olmasından kaynaklanıyor. Ama genelde havamızda bir sorun yok.
Yaz sezonu boyunca içme suyumuzda yaşadığımız Mangan Sorunu şu anda sona ermiş durumda bulunuyor. Yağan yağmur ve kara rağmen Kırklareli Barajımızın su seviyesi halen en düşük seviyede bulunuyor. Durum böyle giderse önümüzdeki yaz sezonunda da sularda sıkıntı yaşayabiliriz. Bunun içinde DSİ’ye uyarıcı yazılarımızı yazacağız. İnşallah önümüzdeki dönem su sıkıntısı olmayan bir sezon geçiririz.”
* “Festival Alanı 25 yıllığına bize kiralansın”
Festival zamanı 15 günlüğüne kendilerine kiralanan Devlet Demir Yolları’na ait Festival Alanı’nın en az 25 seneliğine Belediyeye kiralanması gerektiğini ifade eden Çağlayan:
“Bu alanı belki kurum kendi isteği doğrultusunda değerlendirmek istiyor. Bu düşüncesinde de haklı olabilir. Ama merkez ilçenin tek yeşil alanı bu kısım kaldı. Burayı bize en az 25 yıllığına kiralayabilirlerse bizde burada çok güzel peyzaj çalışmaları yaparak burasına işlerlik kazandırabiliriz. Ayrıca Yayla Mahallemizde bulunan başta yangında büyük zarar gören Vali Faik İlköğretim Okulu Binası’nın restorasyon projelerini hazırlatıyoruz. Yayla Mahallesi meydanına canlılık kazandırmak için bir takım projelerimiz daha olacaktır” dedi.
* “Kırklareli’ni modern ve çağdaş bir kent yaptık”
Göreve başlaması ile birlikte Kırklareli merkez ilçede birçok park, bahçe, heykel yaparak kasaba görüntüsünden kurtarıp çağdaş ve modern bir şehir haline getirdiklerini belirten Çağlayan:
“İlimizde dar bir alanda sıkışmış bulunan bir terminalimiz vardı. Şehrimize gelenlerin şehrimiz hakkındaki ilk izlenimlerini oluşturdukları Otobüs Terminalimiz Kasaba Terminali görüntüsünden Modern Şehir terminali görüntüsüne kavuşturuldu. Soğuk ve yağışlı havalarda halkımızın daha kolay ve keyifli yolculuğa çıkmasını, terminalde görev yapan işletmelerin işlerini daha düzenli yapmalarını sağladık.
Kırklareli Belediye Başkanlığı'nı 3,5 yıldır onur duyarak yapıyorum. Görevi devir aldığımızda Belediyemizin 10 Trilyona yakın borcu vardı. Ümitsizliğe düşmeden, telaşa kapılmadan bir yönetim ve hizmet programını hazırladım. Ancak baktım ki hizmet getirmek için gerekli olan araç ve iş makinelerimiz yok. Maalesef önceki dönemde yani 5 yıl içinde Kırklareli Belediyesi'ne sadece 1 araç alınmış. Çok sayıda araç ve iş makinesini Belediyemize kazandırdık. Bu araçlar sayesinde bir çok hizmeti Belediyemiz imkanlarını kullanarak daha ucuza ürettik.
Hizmette sloganımız “Kasabadan Kente Yolcuğu”nda Kırklareli oldu. Kasaba görünümündeki şehir girişlerini ve şehir terminalimizi düzenleyerek modern bir görünüme kazandırdık. Şehrimizin özelliklerini temsil eden Peynir, Kiraz, Bağ (Üzüm) heykellerini çeşitli yerlere yerleştirdik. Çirkin görünümdeki olumsuz koşullar içeren atıl durumdaki ilimiz Gar alanını düzenleyerek Hemşerilerimin eğleneceği, spor yapabileceği, kendilerini huzurlu hissedeceği bir alan haline getirdik. Şehirde bir nefes alma alanı oluşturduk. Yönetim anlayışımızda ve hizmetlerimizde herhangi bir siyasi ayırıma asla izin vermedik, Belediyemiz imkanları dahilinde Hemşehrilerimizin yasal taleplerine cevap vermeye gayret ettik.
Şehrimizde halen kanalizasyon, yağmur suyu kanalı ve yolların yapımı gibi temel ve zaruri işlerimizi son hızla yapıyoruz. Şehrimizin alt yapı işlemleri bitmeden diğer projelere geçmek istemedik çünkü biliyoruz ki alt yapı bir şehrin can damarıdır. Temel Belediye hizmetlerinin tamamlanmasına çok az kalmıştır. Daha sonra Kırklareli Halkının keyif alacağı değişik ve ilgi çekici bir çok projemizin yapımına başlayacağız. Görev sürem dahilinde Kırklareli Belediye Başkanlığı'nı başta Şehrimiz olmak üzere Ülkemizde ve yurt dışında en iyi şekilde temsil ettim. Önümüzdeki dönemde hizmetlerimize devam etmeye, şehrimizi güzelleştirmek için arzu ediyorum. Bu hususta sizlerin sağduyusuna, mantık ve vicdanınıza en önemlisi onurlu olmanıza güveniyorum.” (s)