Kırklareli'ni de kapsayan "Kalkınma Ajansı"nın ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Kırklareli'ni de kapsayan 'Kalkınma Ajansı'nın ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'ni kapsayan Kalkınma Ajansı'nın ilk toplantısı Tekirdağ'da gerçekleştirildi. Toplantı sonucunda, ilk yıl yönetim kurulu başkanı, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek oldu. Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğü giren karara göre Düzey 2 Bölgesi Tekirdağ merkez olmak üzere Edirne ve Kırklareli'ni kapsayan Kalkınma Ajansı'nın ilk toplantısı Vali Zübeyir Kemelek başkanlığında yapıldı. 

Tekirdağ Valiliği Toplantı Salonu'nda yapılan yönetim kurulu toplantısına Edirne Valisi Mustafa Büyük, Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Edirne Il Genel Meclis Başkanı Tacittin Çalı, Kırklareli Il Genel Meclis Başkanı Mehmet Tuna Soykan, Tekirdağ Il Genel Meclisi Başkanı Münür Karaevli, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yurdanur, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Alamut, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş ve Edirne Belediye Başkan Vekili Hakan Inci katıldı.

Kalkınma Ajansı Başkanı Vali Zübeyir Kemelek, Kalkınma Ajanslarının kuruluş amacının, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile kamu kesimi arasındaki işbirliğini geliştirmek ve iller arasında gelişmişlik farklarını azaltmak olduğunu söyledi. Kurul basına kapalı olarak yapılan toplantıda yıl içerisinde yapılacak faaliyetle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Buna göre 3 Ilin Valisi dönüşümlü olarak Yönetim Kurulu Başkanı olacak. Yönetim kurulunun diğer üyeleri ise belediye başkanları, il genel meclis başkanları ve her ilden birer kişi olmak üzere ticaret ve sanayi odası başkanlarından oluşmakta. Ajansın diğer bir organı olan Kalkınma Kurulunda ise yerel yönetimler, ticaret ve sanayi odası, borsa, Trakya Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi gibi kurum ve kuruluşlar ile özel kesim ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri görev alabilecek. Ayrıca Kalkınma Ajansı kapsamında Yatırım Destek Ofisleri kurulacak, Ajansa teknik ve destek personel alımları yapılacak.