"Kırklareli'ni en çağdaş ve en modern bir kent yapacağız"

Demokrat Parti (DP) Kırklareli Belediye Başkan Adayı Ecz. Yalçın Tuna ve ekibi Kırklareli'ni Modern ve Çağdaş bir kent haline getirecek projelerinin hazır olduğunu belirtiyorlar.

29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlere katılacak olan partiler yaptıkları gezilerinde Kırklareli’ni en modern ve en çağdaş bir hale getirmek için yapacakları projeleri açıklıyorlar. Demokrat Partisi’nden (DP) Kırklareli Belediye Başkan Adayı olan Ecz. Yalçın Tuna ve ekibi gazetemizi ziyaret ederek Kırklareli’nde yapacakları hizmetler ve projelerle ilgili olarak şunları kaydettiler:
* “E-belediye hizmeti tam olarak kullanılır hale getirilecek”
“Toplam Kalite Yönetimi ve İSO 9001 Kalite Yönetim Sistemi'ne geçiş sağlanarak belediyemizin sunduğu hizmetlere standart getirilecek, başvuru sahipleri yazılı başvurularını elektronik ortamda takip edebileceklerdir. Belediyemizin dışarıdan yapmış olduğu mal ve hizmet alımları şeffaf olacak, bütün işlemler internet sayfasına konacak, teklifler herkese açık olacak ve liyakat esasına uygun olarak herhangi bir ayrımcılık yapılmaksızın en uygun teklifi verenden mal ve hizmet alımı yapılacaktır. Meclis toplantılarının mahalli basın-yayın organlarında canlı yayını için gerekli çalışmalar yapılıp, hemşerilerimizin mecliste neler görüşüldüğünü takip etmesi sağlanacaktır.
* “At arabası sahiplerine küçük motorlu araçlar vereceğiz”
Belediye iktisadi Teşekkülleri kurmak suretiyle, ev ve işyeri temizliği, çevre, sokak temizliği ve düzenlemeleri, küçük taşıma ve hamaliye hizmetleri gibi halkımızın ihtiyaç duyduğu birçok hizmete kolayca ulaşabilmesi amacıyla, bu hizmetlerin sunumu kurumsallaştırılacak ve çeki düzen verilecektir, örneğin  şehrimizde küçük taşıma hizmeti veren at arabaları yerine, at arabası sahiplerinin küçük motorlu araçlarla bu hizmeti sunmaları sağlanacaktır. Bu hizmetleri sunan vatandaşlarımıza insanca yaşama imkanı sağlanırken, Belediye İktisadi Teşekküllerinde istihdam edilecek personel öncelikle hiç geliri olmayan ailelerden seçilecek ve bu ailelere düzenli gelir ve sosyal güvence imkanı sağlanacaktır.
* “Aile ekonomisine katkı sağlayacak çalışmalar yapacağız”
Aile ekonomisine katkı sağlayacak çeşitli el sanatları kursları düzenlenecek, kadınlarımızın el emeği ile ürettiği ürünleri kolayca satabilmeleri için, oluşturulacak alanlarda el emeği göz nuru ürünlerini sergileyebilecekleri standlar tahsis edilecektir. Toplumsal ve ticari konularda sınır ötesi işbirliği projelerine sahip çıkılacak, meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve resmi kurumlarla tam bir uyum içerisinde çalışmalar yapılarak bu konularda şehrimiz insanları adına öncülük yapılacaktır.
Gençlerimizin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere teşvik edilmesi amacıyla, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile yapılacak müşterek çalışmalarla, gençlik merkezleri kurulacak, gençlerimizin sanatsal, kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerine destek verilecektir.
Kadınlarımızın mağdur olmamaları için kadın sığınma evi yapılacaktır.
* “Sosyal ve kültürel etkinlikleri arttıracağız”
Geleneksel olarak kutlanmakta olan Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivalimiz, şehrimize yakışır şekilde daha planlı, programlı yapılarak kapsamı genişletilecek, fuara dönüştürülmesi çalışmaları yapılacaktır. Şehrimizin sahip olduğu fakat pek az insanın bildiği tarihi ve kültürel ve doğal zenginliklerimizin tanıtımı en iyi şekilde yapılacak ve ilimizin turizm potansiyeli ön plana çıkarılacaktır. Toplumumuzun zenginliği olan her türlü kültürel farklılıklarımızın, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılması, manevi değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla kurulmuş veya kurulacak olan kültürel derneklere destek verilecek, bu derneklerin yapacağı etkinliklere katkı ve katılım sağlanacaktır. Belediyemizin sunmuş olduğu hizmetlerde sosyal konulara ağırlık verilecektir. Görevimiz şehrimizde yaşayan insanlarımızın hayatını kolaylaştırmaktır. Hayat sona erdiğinde de insanlarımızın yanında olacağız. Cenaze hizmetlerinin kapsamı genişletilecek bir telefonla her türlü hizmet vatandaşlarımıza ücretsiz sunulacaktır.
* “Şehir merkezindeki trafik karmaşasını çözeceğiz”
Vilayet Meydanı, Belediye Oteli arkası ve Öğretmen Evi karşısında yeraltı otoparkları yapılarak, şehir merkezinde trafik karmaşası çözülecek, kaldırımlar halkımızın rahatça yürüyebileceği yerler haline getirilecektir. Öğretmen Evi karşısında yapılacak Yer altı otoparkın üzeri daimi ve kapalı pazar yeri olarak düzenlenecek, burada ayrıca ev hanımlarının ürettiği el işi ürünlerini pazarlayabileceği yerler hazırlanacaktır. Belediye oteli arkasına yapılacak yer altı otoparkının üzeri peynir kenti şehrimizin peynirciler çarşısı ile konferans ve toplantı salonu olarak düzenlenecektir.
Otogar şehir dışına taşınacak, şehir içi ulaşımın kapasitesi ve etkinliği arttırılacak, planlı ve modern minübüs durakları yapılacaktır.
Ağır vasıta otoparkı yapılarak mahalle aralarındaki ağır vasıtaların buraya parkı sağlanacaktır.
Her mahallede, mahalle cazibe merkezleri oluşturulacak, sağlık ocağı, muhtarlık gibi hizmet birimleriyle, gençler için spor alanları ve dinlenme alanları bu cazibe merkezleri içerisinde yer alacaktır. Turist yolu olarak tabir edilen Rauf Denktaş Bulvarı üzerine iki ayrı noktadan halkımızın emniyetle geçişini sağlayacak düzenlemeler yapılacak. Şehrimizin girişleri planlı bir şekilde düzenlenerek kentimize yakışır bir şehircilik örneği sergilenecektir.
* “Yeşil alanları arttırıp, halkımıza nefes aldıracağız”
Toprak Mahsulleri ofisinin depoları ve şehir stadı yerleşim yerleri dışına çıkarılacak, bu alanlara insanımızın nefes alacağı, dinleneceği parklar, yeşil alanlar, yürüme ve spor alanları ve gençlik merkezi kurulacaktır. Şehir içinde kalan ve şehrimizin girişinde iyi bir görüntü sergilemeyen sanayi sitesi, hiç kimse mağdur edilmeksizin yeni yerine, aynı zamanda belediyemize ait şantiye de şehir dışına taşınacaktır, bunların yerine yeşil alan, sergi ve fuar alanı, alışveriş merkezi, yazlık sinema ve açık hava tiyatrosu yapılarak kültür merkezi ile entegre edilecektir.
* “Modern bir Su Parkı yapacağız”
Uzun vadeli, kapsamlı ve büyük bir proje ile modern bir su parkı yapılacak, bu proje içerisine spor, dinlenme ve sağlık alanları, yeşil alanlar, nezih lokanta ve kafeteryalar, ayrıca açık ve kapalı olimpik yüzme havuzları olacaktır. Kentsel dönüşüm projesi uygulamasıyla, modern, planlı ve organize, sağlıklı ve yeşil alanları çok olan yeni yerleşim yerleri oluşturulacak, kötü şartlarda yaşam mücadelesi veren dar gelirli vatandaşlarımıza basit tadilat yardımları yapmak yerine, insanca yaşama hakkının gereği olarak ucuz sosyal konutlar yapılacaktır. Pilot bölge uygulamasıyla, merkezi ısıtma projeleri uygulamaya sokularak, halkımıza ekonomik, kaliteli ve adil ısınma imkanı sağlanacaktır.
* “Halk Çarşısı oluşturacağız”
İlimizde ticaretin yoğun olduğu caddeler üzerinde kamuya ait alanlarda inşa edilmiş tek katlı niteliksiz işyerlerinin planlı bir noktada toplanması amaçlanmaktadır. Esnaflık yapan vatandaşlarımız böylece oluşturulan alışveriş noktasında müşterilerine rahatça hizmet verebilecekler bilinirlik ve reklam avantajları artacaktır. Alışveriş ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlarımız ise araçlarını rahatça kapalı otoparka park edecekler ve asansörle tekrar otoparka ulaşabileceklerdir. Yarı açık meydan aktiviteler ve kermeslerle canlı tutulacaktır. Çarşıya Karaumur Caddesi ve üst sokaktan yaya olarak ulaşılabilecektir. Projelendirme aşamasından itibaren minimum seviyede tutulacak maliyet sayesinde dükkan kiralarının veya satış bedellerinin düşük olması sağlanacaktır. Ayrıca maddi imkansızlıları nedeniyle el işi ürünlerini sergilemeleri amacıyla yeterli sayıda dükkan ve meydandaki yarı açık dükkanlar ev hanımları ve köyden ürünlerini getiren vatandaşlarımıza tahsis edilecektir. Dükkan kiralayacak ve satın alacak kişilerde Kırlklareli Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Kırklareli Meslek örgütlerine üyelik şartı aranacaktır. Sonuçta Kırklareli esnafı ve halkına hizmet temel prensiptir.” (s)