Kırklareli'ni gururlandıran Mustafa Ermiş, Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri'nden 2 ödülle döndü

Kırklareli'ni gururlandıran Mustafa Ermiş, Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri'nden 2 ödülle döndü

Kırklareli Şair Yazar ve Sanatçılar Derneği Başkanı, şair-yazar Mustafa Ermiş, birincilik ödülü aldığı 46. Ulusal 20. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’nden geçtiğimiz günlerde döndü.

Almanya, Yunanistan ve daha birçok ülkeden katılımcının eşlik ettiği, birçok akademisyen ve profesörün bilimsel ve sosyal seminerler verdiği Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri’nin 2009 ayağında; “Incinsen de Incitme” adlı şiir yarışmasında, Serbest Vezin’de Dedem der ki rumuzuyla “Uzaklığın Belgesi” adlı şiiriyle birinciliğe hak kazanan Mustafa Ermiş’e ödülünü, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da  aralarında bulunduğu protokolden, Nevşehir Valisi Osman Aydın verdi.

16 Ağustos tarihinde düzenlenen törende birincilik ödülünü alan Mustafa Ermiş, Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri’nin en ilgi çeken isimlerinden oldu. Mustafa Ermiş, anma etkinliklerinin 3. günü olan 18 Ağustos’ta da şiir dinletisine katılım gösterdi. Burada da kendisine katılım ödülü takdim edilen Ermiş; Kırklareli’nin ismini hem ulusal, hem de uluslararası bir platformda duyurmanın haklı gururunu yaşayarak Kırklareli’ne döndü.

Işte Mustafa Ermiş’e birincilik kazandıran ve hem onun ismini, hem de Kırklareli’nin ismini uluslararası platformda duyuran şiir:

Uzaklığın Belgesi

Gel eyy / bulunduğu her yeri aydınlatan gizem / gel eyy / sevgi çekirdeği / her kişiye güç veren... / / ey sevgisizlik / mit değilsin bizi üzen... / / zamanın uzun akışı insana / dalgalar içinde yalnız kal demez / yazılı olmayan ebedi yasalara / ölülerin asla gücü yetmez... / / şimdi çağdaş yaşam imdat derken / bütün tanrılar “incitme” diyor... / / gel eyy hak / gel eyy insan sevgisi / paylaşıldıkça çoğalan / çoğaldıkça / yaşamı kolaylaştıran.../ / gel eyy / yokluğu ilk aranılan / sen tek sermayemiz / sen tek özgür insan ilacımız / sen tek olmazsa olmazımız.../ / bizi mutlu etmeden hiç bir yere gitme / dedem der ki / eyy insan / ilk önce “incinsen de/incitme”... / / gel eyy / sevgisizlikten korkuyorum / sen / güneşi sevdiğini söyler / niye / gölgeye kaçarsın... / / sen / yağmuru sevdiğini söyler / niye / yağmura şemsiye açarsın... / /  sen / insanı sevdiğini söyler / niye / savaş açarsın... / / sen / rüzgarı sevdiğini söyler / niye / pencereni kaparsın... / / gel eyy / anam babam bacım kardeşim / söze elbise giydirme / söylerken çıplak söyle... / / dedem der ki / eyy insan / ilk önce “incinsen de/incitme”...