Kırklareli'nin Ekonomik Gelişimi masaya yatırılacak

Kırklareli Valiliği ile İktisadi Araştırmalar Vakfı tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen Seminer'de 'Kırklareli İli'nin Ekonomik Gelişmesi' 22 Mayıs'ta masaya yatırılacak.

Kırklareli Valiliği ile İktisadi Araştırmalar Vakfı tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen “Kırklareli İli’nin Ekonomik Gelişmesi” konulu Seminer 22 Mayıs 2009 Cuma günü Kırklareli Kültür Merkezi’nde 08.30-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
Yapılacak olan Seminer ile ilgili olarak İktisadi Araştırmalar Vakfı tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
“İktisadi Araştırmalar Vakfı (İAV) 47 yıldır Türkiye ekonomisinin hemen her alanında bilimsel seminerler düzenlemek suretiyle ekonomik faaliyetlere katkıda bulunmaktadır.
İllerde düzenlenen seminerler, ilin kalkınması için başlıca ekonomik sektörlerdeki potansiyellerin tespiti ve yapılması gerekenleri araştırmaya dönüktür.
Ülkenin dört bir yanında düzenlenen il seminerleri bu alanda çalışacak yönetici ve araştırmacılar için önemli bir kaynak ve birikim meydana getirmiştir.
Kırklareli İlinin Ekonomik Gelişmesi Semineri, Vakfımızın düzenlediği 199. seminer olmaktadır.
Düzenleyeceğimiz bu seminerde sunulan tebliğler ve panelde gündeme gelen konular ve konuşmalar çözülerek, Vakfımızca kitap olarak bastırılmakta, Ülkemizin tüm üniversite ve ilgili yönetimlerin kütüphanelerine gönderilmek suretiyle bilim adamları ve ilgililerin hizmetine sunulmaktadır.
Katkılarından dolayı seminer ana sponsoru Kırklareli Valiliği ve seminerin gerçekleşmesinde Vilayetin ekonomik gelişmesi bilincinde olan Sayın Vali Hüseyin Avni Coş'a, seminerde, açılış oturumu, oturum başkanlığı, tebliğci ve panelde yer alan çok değerli bilim adamları, yönetici, işadamı ve bürokratlara teşekkür ediyoruz.
İktisadî Araştırmalar Vakfı, genel konular yanında, Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve malî sorunlarını araştırmak ve bunlara çözüm yolları bulmak amacıyla, 1962 yılında kurulmuştur.
47. çalışma yılını idrak eden Vakfımız, bilim adamları ve uzmanların katıldığı milletlerarası ve millî seminerler, açık oturumlar, konferanslar ve basın toplantıları düzenleyerek çalışmalarını sürdürmekte ve çe¬şitli yayınlarla bunları kamuoyuna duyurmaktadır.
İstanbul, Ankara ve Adana gibi büyük merkezler dışında, Edir¬ne'den Iğdır’a, İzmir'den Artvin'e, Bursa'dan Ardahan'a, Sinop'tan Antakya'ya kadar Türkiye'nin hemen her yanında gerçekleştirilmiş olan seminerlerin sayısı, bugünkü ve Rize'de gerçekleştirilmiş olan Milletlerarası çay semineri dahil 189'dur. İAV'ın, yurtdışında, Paris, Bakü, Bükreş, Sofya, Hartum ve Makedonya'da gerçekleştirdiği seminer (konferanslar) ile üçü Girne, biri de Lefkoşa'da yapılan 4 seminerle birlikte, toplam sayı 199'a ulaşmaktadır.”
Düzenlenen Seminer Programı’da şu şekilde:
* Saat 09.00-10.45 arası Açılış Oturumu
- İ.A.V. Başkanı Prof Dr. Ahmet İncekara
- Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç
- Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan
- Kırklareli Milletvekilleri
- Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş
* Saat 11.00-12.30 arası Çalışma Oturumu-1
- Başkan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç
- Beykent Üniversitesi İ.İ.B.F. Öğretim Üyesi İktisadi Araştırmalar Vakfı Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sudi Apak’ın “Kırklareli İlinin Gelişmesinde Sanayi ve Ticaret’in Yeri ve Önemi” sunumu
- Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı İnan’ın “Kırklareli İlinin Gelişmesinde Tarım ve Hayvancılık Sektörü’nün Yeri ve Önemi” sunumu.
* Saat 14.00-15.15 arası Çalışma Oturumu-2
- Başkan Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan
- Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrdo. Doç. Dr. Gülnur Eti İçli “Kırklareli İlinin Gelişmesinde Turizm Sektörü’nün Yeri ve Önemi” sunumu.
* Saat 15.30-18.00 “Kırklareli İlinin Ekonomik Gelişmesinde Ana Strateji Ne Olmalı?” konulu Panel
- Başkan Beykent Üniversitesi İ.İ.B.F. Öğretim Üyesi İktisadi Araştırmalar Vakfı Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sudi Apak
- Üyeler; Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, T.C. Kültür ve Turizm bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Arazi Tahsis Daire Başkanı Mehmet Bakırcı, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Ertuğrul Ziya Çetintaş, T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşar Yardımcısı Ali Nural, D.P.T. Uzmanı Dr. Metin Özaslan, Kırklareli Üniversitesi İ.İ.B.F. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muharrem Öztel, T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlandırma ve Destekleme Genel Müdürü Mehmet Taşan. (s)