"Kırklareli'nin en anlamlı toplantısıydı"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Teşkilatı 20 Ocak 2010 Çarşamba günü yapılan 'Kırklareli Söyleşileri' toplantısının ardından Kırklareli İş Adamları Derneği'ni ziyaret etti.


HABER MERKEZİ
 Ziyarette Kırklareli Söyleşileri Toplantısı’nın gündeme gelmesiyle AK Parti Kırklareli İl Başkanı Yurdaer Ulus toplantı hakkında; “Kırklareli’nin en anlamlı toplantısıydı” dedi.
AK Parti İl Başkanı Yurdaer Ulus beraberinde, Merkez İlçe Başkanı Hamit Orakçı, Şener Akay, Emin Tunç, Fırat Karabayoğlu, İsmail Alayayla ve Müjdat Savaş ile birlikte 20 Ocak 2010 Çarşamba günü Kırklareli İş Adamları Derneği’ni (KİAD) ziyaret etti. Ziyarette KİAD Başkanı Selim Kınalı ve Yönetim Kurulu’ndan Aydın Dereli, İsmail Cengiz, Önder Güven ve Şaban Canaz hazır bulundu.
Ziyarette konuşma yapan Yurdaer Ulus; “Parti olarak derneğinizin çalışmalarını yakından takip ediyor ve destekliyoruz. Bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Bugün bu ziyareti gerçekleştirmek bizleri gerçekten mutlu etti” dedi.
KİAD Başkanı Selim Kınalı ise yaptığı konuşmada derneği ve derneğin çalışmalarını kısaca tanıttıktan sonra; “İl Başkanımız Yurdaer Ulus sayesinde birçok sorunumuzu hallettik ve yolumuza sağlam adımlarla devam ettik. Ama biz genelde siyasi partileri derneğimizden uzak tutmaya çalışıyoruz. Çünkü dernek üyelerimizin hepsinin siyasi görüşleri farklı, ama dernekteki amaçları aynı. Çünkü biz ticaret için çalışıyoruz. Bundan dolayı siyasete uzak duruyoruz. Ziyaretiniz gerçekten hoşumuza gitti” dedi.
Daha sonra tekrar konuşma yapan Ulus; “Biz gittiğimiz birçok ziyarette şaşkınlıkla karşılanıyoruz. Daha önce hiçbir siyasetçinin ziyaret etmediği yerleri ziyaret ediyoruz. Çünkü biz sivil toplum kuruluşlarına değer veriyoruz. Sivil toplum örgütlerinin sıkıntıları halkımızın ortak sıkıntılarıdır” dedi.
Sohbet sırasında “Kırklareli Söyleşileri” toplantısına katıldığını belirten Ulus; “Bugün Kırklareli söyleşileri toplantısına katıldım ve toplantı çok büyük bir kalabalıkla, büyük bir ilgi ile gerçekleştirildi. Kırklareli, bu tür söyleşilere, bu tür birlikteliklere hasret bir il. Bu tür söyleşilerin daha fazla yapılması Kırklareli’nin ufku açılacaktır.
Toplantı sırasında soru-cevap bölümüne geçildi. Halkımız söyleşiyi gerçekleştiren hocamız Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı ya sorularını yöneltti. Halkımızın toplantıya yoğun katılımı ve konu ile ilgili sorulara yoğunluğu nedeniyle bir siyasetçi olarak sormak istediğim iki soruyu soramadım. Çünkü bizler siyasetçiyiz. Bu konuları bir yerlerde dile getirebiliriz. Önemli olan halkımızın düşünceleri” dedi.
Ulus konuşmasına şöyle devam etti; “Bizim ilimizin halkı az olsun, bizim olsun düşüncesine sahip ve dışarıdan gelenleri çabuk kabullenemiyor. Acaba bu düşünceyi üniversitemiz sayesinde aşabilir miyiz?
Diğer sorumda ise birçok üniversitenin il isminin yanında ön plana çıkartılan bir şey olduğu, Kırklareli Üniversitesi isminin “Kırklareli Istranca” veya “Kırklareli Balkan Üniversitesi” gibi bir isim değişikliğine giderek ilimizin başka bir özelliğini de ön plana çıkartan bir ismin kullanılıp kullanılmayacağı yönünde olacaktı” dedi.
Konuşmaların ardından, ziyaret parti ve dernek üyelerinin sohbeti ile devam etti. (yy)