Kırklareli'nin en genç muhtarı köyünün hizmet alması için elinden geleni yapıyor

Kırklareli'nin en genç muhtarı köyünün hizmet alması için elinden geleni yapıyor

Kırklareli Merkez’e bağlı orman yerleşimlerinden Beypınar Köyü’nde geçtiğimiz yerel seçimlerde muhtar seçilen Mehmet Yılmaz, köyüne hizmet götürmek için çalmadık kapı bırakmıyor. 01.06.1976 Beypınar Köyü doğumlu olan Muhtar Yılmaz, Kırklareli’nin en genç köy muhtarı olarak biliniyor. Muhtarlığa seçildiği günden bu yana köyünün gelişmesi ve kalkınması için çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayan Yılmaz, Beypınar Köyü’nde evvela bitirilmesi gereken çalışmalardan birisinin Beypınar- Dupnisa Mağarası yolunun tamamlanması gerektiğine dikkat çekti.

Dupnisa’ya 1,5 kilometre

Bu yolun yaklaşık 6 kilometrelik bi kısmının yapılarak stabilize bir şekilde çakıl döşendiğini belirten genç muhtar, Dupnisa Mağarası’na ulaşmak için sadece bir buçuk kilometrelik bir yolun yapılmadığını belirtti. Kırklareli’den şu anda mevcut olan Dupnisa Mağarası’na ulaşımın gidiş- geliş olmak üzere toplam 120 kilometre olduğunun altını çizen, Muhtar Yılmaz, Beypınar’dan Dupnisa Mağarası’na açılacak yolun mevcut olan yoldan 40 kilometre daha az olacağına dikkat çekti.

Henüz 33 yaşında olan Muhtar Yılmaz yaptığı açıklamada şunları kaydetti; ” Köyümüzden Dupnisa Mağarası’na yıllardır yol yapılması planlanıyor. Ama bu yol çalışmaları çok ağır ilerliyor. Geçen yıl yolun büyük bir kısmı açılarak, taş döşendi.

Fakat Mazgürt Dere dediğimiz dereden itibaren mağaraya olan bir buçuk kilometrelik yolu yıllardır, söylememize rağmen hiç bir çalışma yapılmadı. Beypınar’dan Dupnisa Mağarası’na olan bir buçuk kilometrelik yolun da yapılması ile mevcut yol 40 kilometrelik bir fayda sağlayacak.

Şu anda ilk olarak yapılmasını istediğimiz çalışmalardan birisi bu. Yetkililerden bu konuda somut adımlar bekliyoruz. Bu sadece köyümüz için değil, Dupnisa Mağarası’na daha ekonomik bir şekilde ulaşıma olanak sağlayacaktır. Dupnisa yolunun yanı sıra köyümüze komşu olan Kurudere ve Çukurpınar Köyleri’ne olan yollar stabilize olduğu için Yaz aylarında toz, diğer mevsimlerde ise çamur sorunu ile başetmeye çalışıyoruz. Bu köy yollarının asfaltlanmasını temenni ediyoruz.

Köyümüz için bir diğer önemli konu ise kanalizasyon. KÖYDES Projesi kapsamında Kırklareli’ne bağlı bir çok köyde kanalizasyon sorunu çözümlenmişti. Fakat bizim köyümüzün halen kanalizasyon sistemi yok. Bu çalışmanın yapılması için 4/1’lik bir ödeneğin çıktığını öğrendik. Inşallah tüm ödeneğin çıkması ile kanalizasyon sistemini köyümüze kazandırarak, daha sağlıklı bir yaşam alanımız olacaktır.

“5- 10 haneye hayvan verilmesi ekonomik açıdan katkı sağlayacaktır”

Tabi tüm dertler bunlarla bitmiyor. Kırklareli’de Balkan köyleri olarak adlandırılan orman köylerinin en büyük sıkıntısı geçimsizlik ve iş sahasının az olması. Bu da tabi beraberinde göçü getiriyor. Son 20 yıl içerisinde bizim gibi orman köyleri çok büyük göçler verdi. Bu göçlerin önüne geçmek içinde alternatif geçim kaynakları bulmaktan başka bir çaremiz yok.

Tarım Il Müdürlüğü tarafından ihtiyacı olan köylülere hayvan veriliyor. Beypınar Köy- Kooperatifi olarak bizler de bu hayvan yardımından faydalanmak istiyoruz. Fakat yeterli sayıya ulaşamadığımız için, bu hayvancılık teşviğinden yararlanamıyoruz.

Şu anda köyümüzde eskisi gibi orman işleri olmuyor. Bu sebeple de en büyük geçim kaynaklarından birisinin de hayvancılık olacağını düşünüyoruz. Köyümüze en azından 5- 10 haneye hayvan verilmesi ekonomik açıdan katkı sağlayacaktır.

Muhtar seçildiğim günden bu yana bir diğer isteğim ise köyümüze bir çocuk parkının yapılması. Çünkü çocuklarımız bunu hakediyor. Diğer çevre köylerde var.

Bizim köyde de bir çocuk parkının olması için çalışmalarımı sürdürüyoruz.

Köylü Avlak sahaya karşı

Beypınar Köyü halkı için bir diğer önemli konu ise, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından köyümüz ve Çukurpınar Köyü’ne ait meranın avlak ilan edilmesi. Bu meralarımızın avlak ilan edilmesi köylümüzün kendi merasından faydalanamayacağı bir durum haline geliyor. Bu da akla aykırı bir konu.

Çünkü köylülerin kendi hakları olan merasından faydalanamaması nereden bakarsanız, haklarının elinden alınması gibi birşey. Bu konuda bizim köyde ve Çukurpınar Köyü’nde imza kampanyaları yapıldı. Inşaallah ezilen yine geçen yıllarda olduğu gibi köylüler olmaz.”