Kırklareli'nin en şanslı öğrencileri

Kırklareli'nin en şanslı öğrencileri

Kırklareli Fen Lisesi’nde, teknolojinin eğitim için sunduğu son nimetlerden biri olan ‘akıllı tahta’ kullaılmaya başlandı. Tebeşir kullanımını tarihe gömecek olan ‘akıllı tahta’ Fen Lisesi’nin sunum sınıfına kuruldu. Kırklareli’deki hiçbir okulda bulunmayan akıllı tahtayı, bundan sonra derslerinde kullanacak olan gençler de ilimizin en şanslı öğrencileri olarak öne çıkıyorlar.

Okul idarecileri bu yenilikle ilgili yaptıkları açıklamada, “Okulumuza alınan akıllı tahta sunum sınıfımıza kurularak derslerde kullanılmasına başlandı. Okulumuz Kırklareli Fen Lisesi, dünyadaki tüm gelişmelere olduğu kadar, gelişen teknolojiyi de yakından takip etmek, daha hızlı ve pratik eğitim sağlamak amacıyla bilgisayar sistemi projeksiyon ve akıllı tahta ile donatılmış interaktif yazı tahtası ile öğrencilerimizin eğitimlerini sürdürmeye özen göstermektedirler. Avrupa'da ve Amerika'da yaygın olarak kullanılan interaktif yazı tahtaları, kurulumu ve kullanımı kolay, projektörle kullanımda daha da aktif rol oynayan, öğretmen ve öğrencinin zamanını en iyi şekilde değerlendirmesine olanak sağlayan, bilgi akışını hızlandıran eğitim araçlarıdır. Okulumuza alınan akıllı tahta;

1- Interaktif (Akıllı) yazı tahtası bilgisayar ile haberleşmesini USB portu üzerinden gerçekleştirmektedir.

2- Projeksiyon bilgisayarınızdaki görüntüyü interaktif (Akıllı) yazı tahtasına yansıtır.

3-  Interaktif ( Akıllı ) Yazı Tahtası üzerinde kalem ile yapılan tüm işlemler bilgisayara iletilir.

4-  Interaktif ( Akıllı ) Yazı Tahtası üzerindeki optik okuyucu ve elektronik aksam dısardan gelebilecek her türlü tehlike ve kazalara karşı dayanıklıdır.

5- Kalem; tahta üzerinde sağ ve sol klik dahil olmak üzere mouse görevi yapar.

6- Eğer bilgisayarınıza yazıcı bağlı ise üzerinde bulunan kısa yol düğmesine tek dokunuş ile tahta üzerindeki tüm bilgileri yazdırabilirsiniz.

Akıllı tahta ile neler yapılabilir?

1- Interaktif (Akıllı) yazı tahtası üzerinde farklı renklerde ve farklı çizgi kalınlıklarında dijital olarak yazılar yazabilir çizimler çizebilirsiniz.

2- Tüm sayfa veya yazılan yazıları kısmen silebilirsiniz.

3- Yeni bir sayfa eklenerek, sayfa üzerinde isleme devam edebilirsiniz.

4- Sayfalar arasında ileri geri hareket ederek geriye dönük sayfalara ulasabilir ve üzerinde ilsem yapabilirsiniz.

5- Yazdıklarınızı yürütme aracı ile film şeridi gibi istediğiniz hızda izleyebilir ve üzerinde tekrar çalımsa yapabilirsiniz.

6- Arka zemine istediğiniz resim formatında dosyaları yerleştirebilirsiniz ve bu resim üzerinde çizimler yapabilir ve yazı yazabilirsiniz.

7- Spotışığı aracı sayesinde sayfanın her tarafı istenilen şeffaflık derecesi ile kapatılır sadece spotışığının gösterdiği alan gözükür. Böylece dikkatler sadece gösterilen noktada odaklanır.

8- Daha önceden hazırlanmış MsWord, MsExcel, Pdf, vb gibi dosyalar arka zemin olarak atanabilir. yine kalem ile üzerinde yazılar ve çizimler yapılabilir.

9- Interaktif (Akıllı) Yazı Tahtası üzerinde gözükmesini istemediğiniz alanı dijital perde ile kapatabilir ve bu alanı daha sonra tekrar açabilirsiniz.

10- Dijital perde istenilen şeffaflık derecesinde ayarlanabilir, yukarı, aşağı, sağ ve sol taraftan açılıp kapanabilir.

11-Soru-cevap şeklinde ve problemin çözümünün gizlenmesi için oldukça etkili bir araçtır.

12- Bir belge üzerinde yazılar yazıldığı gibi hazır yazı üzerinde fosforlu kalemin 8 renginden birini seçenek vurgulamak istediğiniz noktaları işaretleyebilirsiniz.

13- Yukarıdaki söz konusu tüm işlemleri çok çeşitli dosya formatlarından biri ile kayıt edebilir veya internet üzerinden daha sonra tekrar çağırmak üzere şifreleyip arşivleyebilirsiniz.

14- Tahta üzerindeki görüntüyü büyüteç yardımı ile büyütüp küçültebilirsiniz.

15- Interaktif (Akıllı) yazı tahtasının yazılımı Türkçe olup ücretsizdir.

Internet uzerinden yapılabilenler

1- Yazı tahtası üzerinde yazılan ve görüntülenen tüm görüntüler başka mekândaki bir bilgisayarın ekranında görüntülenebilir.

2-  Interaktif (Akıllı) yazı tahtasına sahip farklı mekânlardaki sınıflar anında tahta üzerinde işlem yapabilir ve yazı yazabilir.

3- Yazılımı yüklü olan bilgisayar yazı tahtasına sahip olmaksızın başka mekânlardaki derslere canlı olarak iştirak edebilir hatta müdahale edebilir.

Okulumuza alınan Kombine Sistem EmkoTech kombine yazı tahtası bir adet akıllı tahta ve iki kapaktan oluşur. Ortada bulunan akıllı tahtada tüm dijital eğitiminiz yapabilir, kapaklar açıkken kapak içlerini, kapalı iken kapak dışlarını normal yazı tahtası olarak kullanabilir. EmkoTech yazı tahtasını hem akıllı hem  de normal tahta olarak kullanabilirsiniz. Akıllı tahtada yaptığınız çalışmaya dokunmadan yan kapaklarda yazılar yazabilir, notlar alabilirsiniz. EmkoTech’te dünyanın en iyi yazı tahtası yüzeyi olan ipek mat çelik emaye ve P3 kalitesindedirAynı anda kombine yazı tahtası üzerinde tebeşir ve marker kalem ile yazı yazılabilir ve Akıllı Tahtanın bütün görsel ve interaktif özelliklerinden faydalanabilirsiniz

Kullanımı kolaydır, arka plana yerleştirilen resim üzerinde yazılar yazabilir, çizimler çizebilirsiniz. Bu halde kaydedebilir yada yazıcıdan yazdırabilirsiniz. Özellikle tarih, coğrafya,biyoloji, fizik, kimya, matematik, müzik derslerinde vazgeçilmez bir araçtır. Önceden hazırlanmış ders notları ile öğretmene çok büyük kolaylık sağlar, öğrencinin görsel olarak öğrenimini kolaylaştırır. Labarotuara gitmeden tüm deneyler dijital ortamda yapılabilir. Önceden hazırlanmış tüm problemlerin çözümleri tahta üzerinde yapılabilir.

EmkoTech akıllı yazı tahtası kapaklar açıkken 120*360 cm. kapak kapatıldığında 120*180 cm. ölçülerindedir. Ayrıca normal bir yazı tahtasına ihtiyacınız yoktur. Önceden hazırlanmış grafikleri ve her türlü sunumları EmkoTech Akıllı yazı tahtasına yansıtabilir, üzerinde çalışmalar yapabilirsiniz. Önemli verilerinizi fosforlu kalem ile işaretler ve yazıcıdan yazdırabilirsiniz” dediler.