Kırklareli'nin göbeğindeki hayal kırıklığı abidesi, kapalı durmaya devam ediyor

Kırklareli'nin göbeğindeki hayal kırıklığı abidesi, kapalı durmaya devam ediyor

Mayıs ayı içinde Kırklareli protokolünün de katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu el ürünleri tanıtım ve satış yeri, hala kapalı konumda durmaya devam ediyor. Kırklareli eski Valisi Hüseyin Avni Coş’un onayı, Kırklareli eski Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit’in araştırmaları ve Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın yer tahsisi ile bir festival havasında açılışı gerçekleştirilen söz konusu yer, şu anda görevden alınmış olan zamanın Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit’in adeta kişisel bir reklam organizasyonuna dönüşmüştü.

Ecevit’in bu yerin açılması konusunda büyük bir ısrarcılık sergileyerek; Cumhurbaşkanı, Başbakan ve 81 ilin milletvekillerine bile açılış davetiyesi gönderdiği satış yeri, 1 ay gibi kısa bir süre faaliyet gösterdikten sonra kapanmıştı.

Yer seçiminin de yanlış bulunduğu ve 26 bin TL harcanarak yapılan bu satış yerinin kapanmasının hemen ardından da zamanın Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit ve iki şube müdürü görevden alındı.

Kırklareli’nin sosyal, turistik ve yaşamsal bakımdan en işlek yerinde; tabiri caizse şehrin göbeğinde yer lan bu yapı, hem trafik işleyişinde görsel sıkıntı yaratmaya devam ediyor, hem de önünden gelip geçen vatandaşların eleştirilerine maruz kalıyor.

Açık olduğu zamanlarda günlük satıştan kazanılan paranın, yine o günkü masrafı bile karşılamadığı bu yer, Halil Ecevit’in zengin kelimelerle süslemeye çalıştığı gösterişli bir konuşmasıyla açıldı. Kırklareli’nde birçok kesim tarafından eleştirilen ve makamının hakkını vermediğine inanılan Ecevit, bu satış yerinin açılışı esnasındaki kişisel reklamı uğruna koltuğundan oldu. Ancak vatandaşın asıl merak ettiği, şimdi bu yerin ne olacağı.

Kapandıktan sonra ne Il Milli Eğitim Müdürlüğü, ne de Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O. Müdürlüğü’nden konuyla ilgili bir açıklama gelmezken, vatandaşın vergileriyle oluşan devlet kasasındaki paraların, yanlış zihniyetlere ödenek olarak sunulmasının nelere malolduğu ve ne derece fayda getirdiği gözler önüne serildi. 26 bin TL’ye malolduğu söylenen, ancak dışardan bakıldığında hiç anlamayan birinin bile o kadar para harcanmasına gerek olmadığını kavrayabileceği bu yerin, Kırklareli’ne faydalı bir hale getirilmesi, vatandaşların en büyük isteği.

Çünkü vatandaşlar, ödedikleri vergilerle yapılan ve usülsüzlüklerin kurbanı olan bu yerin, anlamsız bir şekilde kent meydanında durmasının kimseye bir fayda sağlamayacağını söylediler. Şimdi Kırklarelililer, Il Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi A.S.O. Müdürlüğü’nden konuyla ilgili bir açıklama bekliyor.