Kırklareli'nin Gönüllü Torunları işbaşı yaptı

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde Kırklareli Sağlık Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile Kırklareli Huzurevi Sakinleri arasında Gönüllü Torun Projesi dünden itibaren uygulanmaya başladı.

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde Kırklareli Sağlık Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile Kırklareli Huzurevi Sakinleri arasında Gönüllü Torun Projesi dünden itibaren uygulanmaya başladı. Projenin Kırklareli Sağlık Meslek Lisesi’nde okumakta olan öğrencilerin hemşerilik mesleğine hazırlanmasında büyük katkısının bulunacağını belirten Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit şunları kaydetti:
“Bu proje Sağlık Meslek Lisemiz ile Kırklareli Huzurevi arasında Gönüllü Torun Projesi kapsamında geliştirilen bir çalışmadır. Bu gün bu proje kapsamında bugün; Müdürlüğümüz AR-GE Bölümü’nden Ozan Demiralp, Ertan Çetin, Kırklareli Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Halil Yücel, Meslek Dersi öğretmeni Emel Esin, öğrencilerimiz Buse Çeviker, Buse Durcan, Yaşam Akgün, Eda Uluk ve Ceren Ün ile huzurevindeki sakinlerimizi ziyaret ediyoruz.
Projemizin amacı; öğrencileri meslek hayatına hazırlamak. Hemşire bireyin, ailenin, toplumun sağlığını koruyan, geliştiren ve yükselten, toplumun her kesimindeki kişilerin bedenen, ruhen ve sosyal bakımdan sağlığının bozulması halinde tıbbın gerektirdiği bilgi ve becerilerle onlara hemşirelik bakımı planlayan, uygulayan takip eden ve değerlendiren diğer taraftan fert aile ve topluma hijyen kuralları, beslenme, aşı, bulaşıcı ve sosyal hastalıklardan korunma ile ilgili, konularda sağlık eğitimi yapan kişidir. Dolayısıyla bu projenin amaçlarından biri hemşirelik mesleğinin gereğini yerine getirmek olacaktır. Huzurevi sakinlerinin moral ve motivasyonlarını arttırmak. Toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygusunun geliştirilmesi. Proje faaliyetlerinin basında yer almasının sonucunda okulun tanıtılmasını sağlamak. Kurumlar arası işbirliğini geliştirmek. Öğrencilerin yardımlaşma ve yaşlılara saygı duygularını güçlendirmek. Sosyal yardımlaşmayı geliştiren projeleri özendirmek ve öğrenci velilerinin bilinçli olmasını sağlamak olarak açıklayabiliriz.
Proje kapsamında huzurevi sakinleri ile tanışan bu öğrencilerimiz zaman zaman ziyaretlerde bulunacaklar. Bu ziyaretlerini bazen aileleri ile yaparak, belirli süreler içerisinde dışarıda bu huzurevi sakinleri ile vakit geçirebilecekler. 27 Nisan-31 Aralık 2009 tarihleri arasında uygulanacak olan bu projemiz bir başlangıç olacak. Bu projemiz bundan sonraki zamanlarda da devam edecek.”
Gönüllü Torun Projesi içerisinde yer almaktan son derece mutlu olduğunu belirten Buse Çeviker şunları kaydetti:
“Ben ve arkadaşlarım sizler tarafından hazırlanan böyle bir projenin içerisinde bulunmaktan çok mutluyuz. Böyle yardımsever insanları bir arada görmek beni heyecanlandırıyor. Yaşlılarımızın bizim hayatımızdaki önemi gerçekten çok büyüktür. Çünkü bir gün bizlerde yaşlanıp, onların bulunduğu yere geçeceğiz. Onlar gerçekten sevilmeye ve saygı duyulmayla layıktırlar. Bizleri böyle bir projeye dahil ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum.”
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit ve projede yer alanlar daha sonra Kırklareli Huzurevi Müdürü Mehmet Gider ile birlikte huzurevi sakinlerini ziyarette bulundular. Ziyarette bulunanlar her bir yaşlının elini öperek onlara çiçek takdim ettiler. İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit’te yaşlıların yalnız olmadıklarını belirterek proje ile ilgili olarak bilgilendirmelerde bulundu. (s)