"Kırklareli'nin huzurunu neden bozmak istiyorsunuz?"

* Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli İl Başkanı Altan Orakçı, Mardin'deki katliam olaylarına karışan 90 hanenin Kırklareli'nde ikamet ve istihdam ettirilecek olması ile ilgili açıklamalarda bulundu.



HABER MERKEZİ
Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Ağustos Ayı Toplantıları’nda gündeme gelen Mardin’deki katliam olaylarına karışan 90 hanenin Kırklareli’nde ikamet ve istihdam edilecek olmasına en sert tepki Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli İl Başkanı Altan Orakçı’dan geldi.
Başta iktidar partisi Milletvekili olmak üzere, muhalefet partisi milletvekilleri ile Vali’ye seslenen Orakçı, bu konuda vatandaşın açıklama beklediğini belirterek Kırklareli’nin huzurunun neden bozulmak istendiğini sordu.
Orakçı Çorlu’yu örnek göstererek Kırklarelili vatandaşların Mardin’den gelecek olanları istemediğini belirterek şunları kaydetti:
“Türkiye’nin inzibati olarak en medeni, en uygar ve sakin ilini neden bozmaya çalışıyorlar? Son aldığımız duyumlara göre Mardin’deki katliamın sonucunda doğan kaostan kaçmaya çalışan Mardinli 90 ailenin Kırklareli’ne yerleştirilmenin devlet tarafından hazırlığının yapıldığını ve Kırklareli halkının da bundan büyük bir tedirginlik duyduğunu gördüm.
Caddelerde gezerken vatandaşlarımız; “Başkanım Kırklareli’nin de huzurunu bozmak istiyorlar. Bu konuda bir açıklamada b.ulunmayacak mısınız?” diye bana soruyorlar. Bu konuda iktidar Milletvekili, iktidar partisi neden açıklama yapmıyor? Bir bardak suda fırtınalar koparan, gen sorular veren muhalefet Milletvekilleri neden ses çıkartmıyor?
* “Üniversiteli gençlerimize neden iş verilmiyor?”
Kırklareli iş merkezi, iş yatağı değil. Kırklareli’nde 10 tane gencin 5 veya 6 tanesi Üniversite mezunu ve işsiz. Bu gelecek olan 90 hanenin 180-190 vatandaşına ilimizde istihdam sağlanacağını duyduk. Mademki ilimizde bu kadar sayıda vatandaşa sağlanacak kadar iş var, benim Üniversiteli gencime neden iş verilmiyor?
Trakya’da polisiye olarak huzur içerisinde olan ve eğitim oranı en yüksek olan bu ilimizin huzuru maksatlı olarak mı bölünmektedir? Kırklareli son yapılan Üniversite Sınavları’nda yine Türkiye’nin yüzakı olmuş, Üniversiteye oran olarak en çok öğrenci yerleştiren İl olmuştur.
* “Kırklareli’nin huzurunu bozmayın”
Ama Kırklareli’ne iktidar, devlet Açık Cezaevleri, Ergene veya diğer yerlerden diğer ülkelere kaçmaya çalışan kaçakları barındırmaya ve son olarak da Mardin’den kaçan 90 haneyi yerleştirmeye çalışmaktadır. Kırklareli halkı kesinlikle bunu istememektedir. Buradan Valiliğimize, Milletvekillerimize sesleniyorum. Sivil Toplum Örgütleri’nin bu konuda harekete geçmelerini istiyorum. Kırklareli’nin huzurunun bozulmasını istemiyorum. Milliyetçi Hareket Partisi olarak da buna karşıyız.
Bu vesile ile Kırklareli halkının, Müslüman Türk Dünyası’nın Ramazan Ayı’nı kutluyor, Ramazan’ın yüzü suyu hürmetine İslam Âlemi’nin huzur ve mutluluk içerisinde bu ayı geçirerek Bayrama ulaşmasını diliyorum.” (s)