Kırklareli'nin sağlık hizmetleri birer birer tamamlanıyor

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından merkez ilçe ve ilçelerde bulunan Devlet Hastaneleri'ndeki Uzman eksiklikleri birer birer tamamlanıyor.



HABER MERKEZİ
Gerek Kırklareli Devlet Hastanesi ve gerekse de ilçelerde bulunan Devlet Hastaneleri’nde yıllardan beridir eksikliği hissedilen Uzman ve poliklinikler Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucunda birer birer tamamlanıyor.
* Hastanelerimizin eksiklikleri tamamlanıyor
Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığı’na yapılan talepler doğrultusunda; Kırklareli Devlet Hastanesi’ne daha evvelden Psikiyatri Uzmanı gelmişti. Buna ilave olarak önümüzdeki günlerde 1 Nükleer Tıp Uzmanı ile 1 Anestezi Uzmanı daha göreve başlayacak. Bunun yanında Babaeski Devlet Hastanesi’nde de Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ile Üroloji Uzmanı’nın da geçtiğimiz günlerde göreve başladığı öğrenildi. 
Bunun yanında Kırklareli Devlet Hastanesi’nin Ameliyathanesi onarıldı. Yeni Doğan ve Yoğun Bakım Üniteleri tamamlandı. Buramlarda görev yapacak olan Hemşireler eğitimden geçirildi. MR hizmeti için hazırlıkların son aşamada olduğu öğrenildi.
* Kırklareli’nde Domuz Gribi’ne geçit yok
Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tüm dünyayı etkisi altına alan Domuz Gribi’ne karşı Dereköy Sınır Kapısı’nda da gerekli tedbirler alınıyor. Buradan geçiş yapan yüksek derece ateşli hastalarda gerekli incelemeler yapılıyor. Bu yapılan incelemeler neticesinde bugüne kadar önemli bulgulara rastlanılmadığı da öğrenildi.
* Kıyıköy ve İğneada’da tedbirler 2 katına çıktı
Yaz aylarının gelip deniz sezonunun başlaması ile birlikte yoğun bir akışın olduğu Kıyıköy ve İğneada da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından önlemler arttırıldı. Daha önce buralarda 1 adet doktor bulundurulurken, yaz sezonu ile birlikte bu sayılar 2’ye çıkartılırken, her iki beldede de tam donanımlı ambulanslar her an göreve hazır vaziyette bulunuyorlar. (s)