"Kırklareli'nin son 10 senesi boşa geçmiştir"

Kırklareli eski Belediye Başkanı Kadir Gökçe gazetemize yaptığı ziyaretinde, son günlerde Belediye ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Belediye Başkan Adayı Cengiz Bağdan ile CHP Belediye Başkan Adayı Cavit Çağlayan'ın döneminin Kırklareli için boşa geçmiş bir zaman olduğunu ifade etti.


Kırklareli eski Belediye Başkanı Kadir Gökçe gazetemize yaptığı ziyaretinde, son günlerde Belediye ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Belediye Başkan Adayı Cengiz Bağdan ile CHP Belediye Başkan Adayı Cavit Çağlayan’ın döneminin Kırklareli için boşa geçmiş bir zaman olduğunu ifade etti.
Kırklareli’nde siyasi arena ısınmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Kırklareli Belediye Başkan Adayı Cengiz Bağdan’ın eski Kırklareli Belediye Başkanı Kadir Gökçe ile halen görevde bulunan Cavit Çağlayan’ın yaptığı hizmetleri eleştirdiği açıklamalarına ilk önce Cavit Çağlayan yazılı cevap vermişti.
Yapılan açıklamalarda adı geçen eski Kırklareli Belediye Başkanı Kadir Gökçe de dün gazetemize ziyarette bulunarak Yazı İşlerimiz Müdürü Hacer Gökkaya ve Muhabirimiz Savaş Eskici ile görüşmelerde bulundu. Kadir gökçe Cengiz Bağdan’ın kendisinden yarım kalan projeleri tamamladığını bunları kendisinin projesiymiş gibi gösterdiğini ifade etti. Gökçe Cengiz Bağdan’ın “Ben Belediye’yi 7-8 trilyon lira borçla devir aldım” ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını, Bağdan’ın bunları kalem kalem belgeleri ile göstermesi gerektiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:
* “Cengiz Bağdan kalem kalem borcumuzu dökmezse müfteridir”
“Son hafta içerisinde iki Belediye Başkanımızın yapmış olduğu açıklamalardan sonrada bana da cevap hakkı doğduğundan dolayı bu ziyarette bulunarak açıklamalar yapmak istedim. AK Parti Belediye Başkan Adayı Cengiz Bağdan yapmış olduğu açıklamalarında 6-7 trilyon lira borç ile benden belediyeyi devir aldığını ifade etmiş. Bu tamamen gerçek dışıdır. Bizim bıraktığımız borç 1999 yılı rakamları ile 150 milyarı esnafa, 300 milyarı SSK ve Vergi Dairesi’ne olmak üzere toplam 500 milyar lira civarındadır. Cengiz Bağdan bu kadar borcu nereye bıraktığımızı kalem kalem dökmez ise müfteridir. Çünkü biz öyle bir borç bırakmadık. Afakî rakamlar verilmesin. Kime borç bırakmış isek kalem kalem döksün.
* “Trakya’nın en pahalı Taşı Kırklareli’nde döşenmiştir”
Asfalt Şantiyesi Cengiz Bağdan zamanında 5 sene içerisinde 5 sefer yakılmamıştır. Trakya’nın en büyük ve makineları ile en mükemmel tesisi Cengiz Bağdan zamanında çürümeye mahkûm edilmiştir. Devletten alınan 3 trilyon lira ile Trakya’da en pahalı taş döşemesi yapılmıştır. Halen hazırda mazot ve çimentonun yükselen fiyatlarına rağmen şu anda onun zamanından daha ucuza taş döşenmektedir.
* “Benim başlattığım projelere devam edilmiştir”
Cengiz Bağdan ve Cavit Çağlayan zamanın da Devlet Planlama Teşkilatı’ndan (DPT) Kırklareli için geçen hiçbir proje yoktur. Arıtma Tesisleri benim zamanımda başlamış ve bitmiştir. Buna Cengiz Bağdan’ın hiçbir katkısı yoktur. Su Şebekesi benim zamanımda başlamış ve devam eden bir projedir. Göreve kim gelse zaten devam edecekti. Organize Sanayi ve Küçük Sanayi benim zamanımda hayata geçirilmiştir. 18. Madde uygulamasını Trakya’da ilk başlatan benim. Türkiye’de örneği azdır. Hisseli tapular müstakil tapuya dönüştürülmüştür. Geçen 10 yılda da bu işler bitmemiştir, halen de devam etmektedir. Toplu Konut İdaresi ile ilk sözleşme yaparak Çağdaşkent’in yapımını başlatan biziz. Oradaki mülk sahipleri hale hazırda 75 lira taksit ödeyip, 250 lira kira alıyorlar.
* “Devletten 5 kuruş almadan hizmet verdim”
Devletten 5 kuruş almadan şehrin kanalizasyonunun yüzde 95’in biz yaptık. Göreve geldiğimiz 1989 yılında 11 kuyu açarak şehre su verdik. Yüzlerce kilometrede su borusu döşedik. Yine devletten 5 kuruş almadan Cengiz Bağdan’ın 3 trilyona döşediği taş kadar, Akalar, Doğu, Yayla ve Demirtaş Mahallelerine taş döşedik.
* “Cengiz Bağdan birçok projeyi iptal ettirdi”
Cengiz Bağdan göreve geldiğinde Su Şebeke işini meclis kararı ile iptal ettirip ihaleyi feshetmiştir. Daha sonra bunu DPT’den geçiremezsin, şebeke yenilenmez denince tekrar meclis kararı ile ihaleye devam edilmiştir. Yalnız bu ikinci turda benim zamanımda metresi 5 liraya döşenen borular, Cengiz Bağdan zamanında 15 liraya döşenmiştir. Kırklareli halkı 3 misli fazla borçlandırılmıştır. Artık miktar para nereye gitmiştir?
Ben görevde kalsaydım tüm elektrik telleri yerin altına alınacaktı. Bu devam ediyordu bu projede iptal edilmiştir. Kakava Şenlikleri’ni başlatarak Kırklareli’ni tanıtan benim. Kültür Sitesi bizim zamanımızda başlatılmış ve Üniversitenin nüvesi olmuştur. Kırklareli-Babaeski Yolu’nu DPT’den programa aldırtanda biziz. Kat Otoparkı, Kapalı Pazar Yeri, Yeni İmar Bölgesi Planları Cengiz Bağdan zamanında iptal edilip rafa kaldırılmıştır.
* “İki Başkan Adayı’nın başlattığı bir projesi varsa çıksın söylesin”
Son 10 yıl Kırklareli halkı için boşa geçmiştir. 10 yıl içinde Kırklareli’ni yarınlara taşıyacak hiçbir projede ne Cengiz Bağdan’ın ne de Cavit Çağlayan’ın imzası vardır. Benim başlattığım projelerle halkın karşısına geçip tafra atmak olmaz. Lafa değil işe bakılır. İki Başkan Adayı’nın başlattığı bir projesi varsa çıksın söylesin. Benim bıraktığım projelere keşki devam etselerdi Kırklareli şehre benzerdi. Kırklareli maalesef 10 yılda geriye gitmiştir.
* “Kırklareli pek uçurulacağa benzemiyor”
Kırklareli’ne çok yardım yapılacak edilecek deniliyor. Kırklareli’nin pek uçurulacağına benzemiyor. Benim öğrendiğim kadarıyla AK Parti’ye ait Çerkezköy ve Silivri Belediyeleri ile ilgili olarak alacaklılar icra takibine başlayacakmış. Bunlar AKP’li değil mi? Elindekilere yardım edilmiyorsa Kırklareli’ne nasıl yardım edilecek ben bunu anlamıyorum.” (s)