Kırklareli'nin tanıtımı bu broşüre bağlı

Kırklareli'nin tanıtımı bu broşüre bağlı

Kırklareli Il Kültür ve Turizm Müdürlüğü ilimizin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılmasını sağlayacak broşür çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Kırklareli’nin doğasından turizmine, kültüründen yaşayışına, geçmişinden geleceğine genel anlamda tanıtılmasını sağlayacak olan bu broşür, tüm çevreler tarafından büyük bir merakla bekleniyor.

Son yıllarda popülaritesi daha da artan Aşağıpınar ve Kanlıgeçit kazıları, Iğneada Longoz Ormanları, Kıyıköy sahil ve denizi, Dupnisa Mağarası, Demirköy Dökümhanesi, haftasonları yerli turistlerin akınan uğrayan orman köyleri ve hardaliyesi ile Kırklareli daha birçok kültürel, tarihsel ve turistik unsuru bünyesinde barındırı yor. Tüm bunların sistemli ve net bir şekilde tanıtılarak ilimizin hafızalarda kalıcı bir hale gelmesini sağlayacak kurumların başında da Il Kültür ve Turizm Müdürlüğü geliyor.

Ilimize atanmasının ardından yoğun bir şekilde çalışamalara başlayan ve birçok hazırlığı tamamlama aşamasına getiren Kültür ve Turizm Il Müdürü Mustafa Akkaya da köy halkı, daire müdürü, sanatçısı, idarecisi, sivil toplum örgütü, işadamı, esnafı, öğrencisi, öğretmeni ve en önemli kurumu olan üniversitesi ileortaklaşa çalışmalarla Kırklareli’nin geniş bir çerçevede tanıtılarak değişik platformlarda yer almasını sağlamayı amaçlı yor.

Kültür ve Turizm Il Müdürlüğü daha önce bastırmış olduğu ve Ingilizce versiyonunun da yer aldığı broşürde, Kırklareli’nin genel bilgileri, doğal güzellikleri ve genel tanıtımını ele almıştı. Şimdi yeni bir konsept ve Kırklareli’nin öncelikli olarak merkez ve merkeze bağlı fonksiyonları başta olmak üzere, birçok yaşamsal mirasını ve değerini geniş bir yelpazede ele alarak ülkeye ve ülke dışına tanıtabilecek kapasitede bir argüman en büyük ihtiyaç. Il Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından basılacak olan broşürün sadece Ingilizce’nin yanı sıra Bulgar, Romen, Makedon ve Yunan dillerinde olması bekleniyor. Zira Kırklareli’ni ziyaret eden yabancı turistlerin çok büyük bir çoğunluğunu Balkan ülkeleri yani ülkemizin kuzey komşu ülkeleri oluşturuyor.

Turist Guide (kılavuzu) niteliğinde olması hedeflenen Kırklareli tanıtım broşürünün içerisinde ülkemizin en yaşlı aşınmış dağlarından olan Istranca (Yıldız) Dağları’nın doğal ve ekolojik yapısına dikkat çekilmesi ilimizdeki doğa turizmini daha da hareketlendirmesine yol açabilir.