Kırklareli'nin tanıtımı maddiyata takıldı

Kırklareli Kent Konseyi'nin hazırlamış olduğu Kırklareli'ni tanıtım projesi maddiyata takıldı. Kırklareli Kent Konseyi2nin hazırladığı projeler, Kırklareli'nin tanınmış iş adamlarına anlatılarak sponsor beklendiği açıklandı. Ancak iş adamları projenin alt yapısını sağlam bulmadı ve 'projelerin elle tutulur bir hal aldıktan sonra' seve seve sponsor olacaklarını belirttiler. Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan da 'Belediye, Kırklareli'nin tanıtımında mali açıdan hep yalnız bırakılıyor' dedi.

Kırklareli Kent Konseyi 19 Şubat Perşembe günü Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve Konsey Başkanı Adem Sevim’in başkanlığında Kırklareli Belediyesi Meclis salonunda toplandı. Toplantıda Kırklareli’nin tanıtımı için hazırlanan broşür ve CD’ler Kırklareli’nin önde gelen iş adamları ve şirket yetkililerine tanıtıldı. Tanıtım için basılacak broşürlerin 20x20 ebatında olduğu ve Kırklareli’nin tarihi değerlerinin fotoğraflarının yer aldığı belirtildi. Toplam 20 bin adet basılacak broşürlerin 5 bininin Türkçe, 5 bininin İngilizce, 5 bininin Bulgarca ve diğer 5 bininin de Yunanca basılmasının düşünüldüğü ifade edildi. Broşür bastırma maliyetinin ise 25 bin TL olduğu ve basılmasına destek olması amacıyla broşürlere reklam alınarak sponsor olunabileceği söylendi.
Broşürlerin tanıtımının ardından Kırklareli’ne ait yöresel müziklerin halk oyunlarının yer aldığı tanıtım CD’si projesi tanıtıldı. CD’de halk oyunları bölümünün öğrenim amacıyla görüntülü olacağı, bu CD sayesinde Kırklareli yerel halk müziğini roman havalarından ayrılacağı belirtildi. CD’nin profesyonelce hazırlandığı ve maliyetinin 41 bin TL olarak tahmin ediliyor. CD’ye de reklam alınabileceği ve sponsorların arandığı belirtildi.
Yapılan tanıtım sonrası toplantıya katılan iş adamları bu çalışmaya seve seve sponsor olabileceklerini fakat projenin alt yapısının çok sağlam bulmadıklarını, projenin elle tutulur bir hale gelmeden sponsor olamayacaklarını belirttiler.
Proje sahipleri de projelerin bu güne kadar hiçbir maliyetinin olmadığını, projelerin elle tutulur bir hal alabilmesi için biraz da olsa maliyetinin olduğunu ve Kırklareli’ne gönül verenlerin ve Kırklareli’nin tanıtımına katkıda bulunmak isteyenlerin katkılarını beklediklerini belirttiler.
Toplantıya katılan Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan; “Bu proje için belediyeden bir miktar destek çıkacaktır. Fakat Kırklareli Belediyesi Kırklareli’ni tanıtım projelerinde devamlı yalnız kalmıştır. Ben festivallerimizin dahi Kırklareli Belediyesi Festivali olarak değil Kırklareli Festivali olarak geçmesini istiyorum. Fakat bunda dahi Kırklareli Belediyesi tek kalıyor ve bütün yükü üstlenmek zorunda kalıyor.
Bu projelere destek çıkacağına inandığım birkaç yer var Kırklareli’mizin tanıtımı için 60 bin TL çok büyük bir miktar değil. İş adamlarımızın bu projelere destek çıkacağına inanıyorum” dedi.(ay)