Kırklareli'nin Yağlı Pehlivanları Kırkpınar'a hazırlanıyor

Edirne yapılacak olan 648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası'ndaki Güreşlere Kırklareli'nden katılacak olan Yağlı Pehlivanlar hazırlıklarını sürdürüyor.

Yapılacak olan Kırkpınar Güreşleri’ne katılmak için; Remzi Yavuz, Cemal Efe, Onur Artun, Serkan Öztürk, Ahmet Bulut, Ferhat Giran, Hasan Gürsoy, Tolga Valdan, Doğukan Ay. Salih Yılmaz ve Şafak Yüksel çalışmalarını Salı ve Perşembe günleri saat 16.30’da  Kırklareli Atatürk Stadyumu’nda antrenmanlarını devam ediyor.
Balaban Dondurmaları sahibi Yüksel Ay’ın sponsorluğu ve desteğinde sürdürülen çalışmalarla ilgili olarak Büyük Orta’da mücadele edecek olan Remzi Yavuz şunları kaydetti: “Ben 20 yıldır güreş ile uğraşıyorum. 18 yıldır da Kırkpınar’daki güreşlere katılıyorum. 5. tura kadar çıktım. Edirne’de yapılan tarihi güreşlere komşu olmamıza rağmen Kırklareli’nden burada güreşecek olan güreşçilerimiz bulunmuyordu. Bizde bu yıl çalışmalar başlattık. Bu çalışmalarımıza Balaban Dondurma sahibi Yüksel Ay’da sponsor olarak her türlü desteği verdi.”
Kırklareli’ndeki Yağlı Pehlivan Güreşi’ne destek veren Balaban Dondurmaları sahibi Yüksel Ay da şunları kaydetti:
“Güreşlere katılacak olan arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı Atatürk Stadyumu’nda sürdürüyoruz. Buradaki çalışmalarımızda aynen Kırkpınar’da yapılan uygulamaları gerçekleştiriyorlar. Güreşçilerimiz mücadele edeceği kategorilerde çok iyi dereceler yapmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyor. Biz Kırklarelili Yağlı Güreşçiler olarak destek bekliyoruz. Çevremizde yapılan birçok müsabakalara katılarak dereceler aldık. Verilecek olan bu destekler ile çalışmalarımızı daha sık ve düzenli olarak yaparsak neden Kırkpınar’da bir Başpehlivan çıkarmayalım ki. Bu kapasitede olan gençlerimiz içimizde mevcut. Ayrıca bu ata sporumuza gönül verenleri de aramıza bekliyoruz. Yeteneği olan gençlerimizi çalışmalarımızda aramazda görmek istiyoruz.
Kırkpınar’da yapılacak olan güreşlerin günlerinin yaklaşması dolayısıyla çalışmalarımızı sıklaştırdık. Salı ve Perşembe günleri saat 16.30-20.00 arasında stadyumdaki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Güreşçilerimizin hepsinin amacı Kırkpınar’da iyi dereceler ile Kırklareli’ne dönmektir.” (s)