Kırklareli'nin yeni Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl için Kilis'te bir veda yemeği düzenlendi

Kırklareli'nin yeni Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl için Kilis'te bir veda yemeği düzenlendi

Bilindiği gibi Adli yargı kararnamesi gereğince Kırklareli’den Gaziantep Cuhmuriyet Başsavcılığı’na atanan Esat Semerci’nin yerine, Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl gelecek. Kısa bir süre sonra yeni görev yerinde “işbaşı” yapacak olan Bingöl için Kilis’te bir veda yemeği gerçekleştirildi. Başsavcı Bingöl, yemekte yaptığı konuşmasında Kilis’ten ayrılacağı için bir burukluk yaşayadığını da kaydetti.  

Bingöl’ün yanı sıra, Edirne Cumhuriyet Savcılığına atanan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kobat ile Sulh Hukuk Hakimi Ismet Baysan Kobat ve Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Cumhuriyet Savcısı Burhanettin Gül onuruna, Kilis Polisevi'nde bir veda yemeği düzenlendi. Başsavcı Bülent Bingöl, onuruna verilen veda yemeğinde yaptığı konuşmada, "Kilis'ten buruk şekilde ayrılıyorum. Kilis mutlaka hak ettiği konuma gelecektir. Dört yıl görev yaptığım Kilis'te güzel günler yaşadım. Kilis mümtaz bir vatan toprağı. Er-geç hak ettiği konuma gelecektir" diye konuştu.

Kilis Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şimşek Küyük de yemekte bir konuşma yaptı. Halkın güvenliğinin sağlanmasında Kilis Cumhuriyet Başsavcılığının büyük katkıları olduğunu belirten Küyük, "Cumhuriyet Başsavcımız Bülent Bingöl Kırklareli'ne atandı. Biz memurlar gittiğimiz yere tam alışmışken, tayinimiz çıkar gideriz. Ülkenin tüm toprakları bizimdir. Türk bayrağı nerede dalgalanırsa orada seve seve görev yaparız. 4 kıymetli arkadaşımız ile Kilis'te başarıyla görev yapan sayın Bingöl de bir başka ilde görev yapmak için atandılar. Kendilerine yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum" dedi.

Canlı müzik eşliğinde verilen yemekte bir konuşma yapan Kilis Valisi Turhan Ayvaz da Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl'ün 4 yıldan beri Kilis'te görev yaptığını belirterek, "Cumhuriyet Başsavcılığı görevi süresince vatandaşlarla iyi bir diyalog kurarak, devlet-millet kaynaşmasını gerçekleştirmiştir.

Bizler memuriyet hayatında gittiğimiz yere ilk gidişimizde zorluk çekeriz, sonra da oraya alışırız. Tam kendimizi o şehirli hissetmeye başladığımız zaman tayin olur gideriz. Cumhuriyet Baş-savcısı Kilis'te birlik, beraberlik ve huzurun sağlanması için çalışarak başarılı olmuştur. Buraya gelenler bunu gösteriyor" dedi.