Kırklareli'nin yolları aylardır tamir edilmiyor

Kırklareli'nin yolları aylardır tamir edilmiyor

İlimizde geçtiğimiz kış döneminde yapılmış olan doğalgaz çalışmaları nedeniyle bozulan yollar, hala aynı konumlarını korumaya devam ediyor.

Doğalgaz şirketinin kazdığı yerleri ihmalkar ve gelişigüzel doldurması,;belediyenin de bu konuda gereken hassasiyeti göstermemesi sebebiyle, yağan yağmurların ardından çöken yollar, şimdi de aşırı sıcak nedeniyle daha da berbat hale geldi.

Vatandaş artık belediyeden umudu kesti. Çünkü aylardır bu konuda kılını dahi kıpırdatmayan belediye, sadece bir kaç yerde küçük yama çalışmalarında bulundu ve bunun da arkası gelmedi. Kırklareli Belediyesi’nin tüm yollara olmasa bile, sadece belirli yerlere komple asfalt yapacağını uman vatandaşlar, gidişatı görünce sadece yama olmasına da razı gelmeye başladılar. Ancak göstermelik olarak birkaç yere yapılan küçük yamaların haricinde maalesef başka hiç bir tamirat çalışması olmadı.

Özellikle aylardır Kırklarelililerin en çile çektiği yollardan biri olan Istiklal Caddesi hala aynı bozukluğuyla işlemeye çalışırken, yollar yüzünden araçlarında çeşitli hasarlar meydana gelen vatandaşlar ise belediyenin bu vurdumduymaz tutumu karşısında ne diyeceklerini şaşırdıklarını belirttiler. Vatandaşlar;  “Kırklareli Belediyesi’nin ilk olarak asfalt yolları komple tazeleyeceğini umuyorduk. Ancak bundan umudu kestik. Sonra belki çok bozuk olan yerlere bir düşüncesi vardır diye tahmin ettik. Bir kaç yere ufaktan yama yaptılar. Göstermelik. Başka da bir daha hiç bir şey olmadı.” dedi.

Havaların düzelmesiyle birlikte yollardaki bu kötü durumun düzeltileceği umudunu taşıyan vatandaşların bu düşüncesi, belediyenin üzerine düşen ve en asli görevlerinden biri olan faaliyetleri yapmaması nedeniyle boşa çıkmış oldu.

Yollardaki çukurlar; daha önceki aylarda meydana gelen yağışlar, gündüz vakti şehir içinde hemen her gün görmeye başladığımız kamyon, tır vb. ağır tonajlı araçların her gün buraların üzerinden geçmesi ve son olarak aşırı sıcakların da etkisinden öyle bir vaziyete geldi ki, Kırklareli yolları bir harabelik görüntüsünü almaya başladı. Araçların neredeyse durma noktasına gelerek üzerinden geçmeye çalıştığı bu çukurlar, eski veya yeni olması farketmeden araçların çoğunda arızaya ve masrafa yol açıyor. Hal böyle olunca da vatandaşlar soluğu sanayide alıyor.

Her gün belediye yetkilileri ve belediye başkanının da kendi araçlarıyla üzerlerinden geçtiği bu çukurlar hiç mi dikkatlerini çekmiyor bilinmez ama, belediyenin yapmış olduğu bazı uygulamalar da vatandaşların aklında ayırım yapıldığı kanaatini güçlendiriyor. Şehir içinde halen tamir edilmesi gereken birçok nokta varken; en kalabalık ve işlek caddeler köy yollarından bile bozuk hale gelmişken, sokakların ve mahallelerin hali içler acısıyken, Kipa alışveriş merkezinin arkasındaki yolun yapılıpta, diğer yerlere hala dokunulmamış olması, Kırklarelilileri isyan ettiriyor. Vatandaşlar; “Kipa vakti zamanında açılış yaptığında belediyeye 100 bin lira bağış yaptığını açıklamıştı.” diyerek akıllara Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın açılış esnasındaki konuşmasında “Bu arada Kipa yönetimi, Kırklareli Belediyesi’ne 100 milyar liralık bir yardım yaparak, bunun halkımızın hizmetinde kullanılmasını istediler.” dediği cümleleri getirdi.

Vatandaşlar; “Onlar Kırklarelililere kullanılması için belediyeye yardım yapmışlar. Ancak Kırklareli görünen o ki bu paradan hiç bir hizmet göremedi. Bırakın asfaltlamayı, belediyenin yama yapmaya bile parası yok mu?” diyerek tepkilerini dile getirdiler.